61trabzonhaber.com

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında il genelinde asayiş ve trafik yönünden denetim ve uygulamalar gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde 2663 şahıs, 30 yabancı uyruklu şahıs, 729 araç, 45 işyeri, 27 park ve 10 metruk binanın kontrol edildiği bildirildi.

Denetim ve kontroller sonucunda aranan bir kişi yakalanırken, yoklama kaçağı 5 şahsa tebligat yapıldığı öğrenildi.

Yine aynı denetimler neticesinde 8 kişiye kabahatler kanunundan işlem yapılırken, yabancı uyruklu 1 dilenci hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan 1 kurusıkı tabanca ele geçirilirken, 16 araca çeşitli maddelerden toplam 4.137 TL para cezası uygulandığı ve 3 aracın ise trafikten men edildiği öğrenildi.

Trabzon İl emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilçe Trafik Denetleme Büro Amirlikleri ekiplerince, " Standart Dışı Işık Donanımı ve Mevzuata Uygun Işık Kullanımına " yönelik yapılan denetim ve kontrollerde ise, 2.934 aracın sorgulandığı bildirildi.

Bu kapsamda 13 araca servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak, 2 araca araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamak, 55 araca yönetmeliğe aykırı ışık donanımını kullanmak olmak üzere, toplam 70 araca, 8.954 TL cezai işlem uygulandığı aktarıldı.