Trabzon’da kültür sanat adına güzel etkinlikler düzenlenirken bunlardan biri de son olarak açılan 'Süleymanname' kitap ve minyatür sergisi oldu.

Trabzon'da, valilik ve büyükşehir belediyesinin destekleriyle, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan Çınar Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan 'Süleymanname' kitap ve minyatür sergisi, Ortahisar ilçesindeki Kanuni'nin doğduğu ev olarak kabul edilen Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültür Evi'nde sanatseverlerle buluştu.

Minyatür sanatçısı Özcan Özcan'ın öncülüğünde kadın sanatçılar tarafından hazırlanan 37 minyatürden oluşan sergiyi bir haftada yüzlerce kişi gezdi. İl genelinde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin akın ettiği sergi, çevre illerden gelen eğitim kurumlarının da uğrak yeri oldu. Sergi için kente gelen Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği öğreticilerinden minyatür sanatçısı Özcan Özcan Trabzon Halk Eğitim Merkezi'ni de ziyaret ederek tezhip öğrencilerine minyatür sanatını anlattı.

628cb308165574173c3e96aa

Klasik murakka üzerine alıntılama ve boyama teknikleri kullanılarak yeni bir yorumla hazırlanan sergide sanatçı Özcan Özcan'ın ve proje grubundaki diğer minyatür sanatçıları Arzu Akbulut, Aysel Güleser Ekşi, Ayşe Nur Kapusuz, Emel Demir, Emel Sakarya, Fatoş Borbor, Fikriye Akbulut, Füsun Yılmaz, Gülgün Keser, Hamiyet Leventoğlu, İsmet Gömeç, Neslihan Bulut, Tülay İlkar ve Zeynep Elçi'ye ait eserler yer alıyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın saltanat ile gündelik yaşam serüveninin yanında, saray içinde ve dışındaki hayatını kronolojik şekilde anlatılan kitap ve eserlerin orijinalleri minyatür sanatının incelikleri konusunda da dikkat çeken bilgileri içeren sergi 31 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

kanuni-sultan-suleymanin-hayatini-anlatan-minyatur-sergisi_0006_kanuni-sultan-suleymanin-hayatini-minyaturde-anlatan-ser