“İNSANLIĞIN BÜYÜK BİR DEĞERİ”

Hz. Mevlânâ’nın bütün dünyada sevgiyi, kardeşliği, barışı ve hoşgörüyü temsil ettiğini vurgulayan Başkan Genç, şunları kaydetti: “Hz. Mevlânâ’nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet… İnsanı düşünceye sevk eden ve büyük bir boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimiz. Dünyada Hz. Mevlânâ’ya olan ilginin gittikçe arttığını görüyoruz. Dünyanın her yerinde büyük bir ilgi var. Bu bir arayışa da tekâbül ediyor belki de. Hz. Mevlânâ sadece Konya’nın bir değeri değil, ülkemizin ve hatta tüm dünyanın; adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeri. ‘İnsan yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Bununla birlikte Hz. Mevlana, eserleri ve düşünceleri ile ‘Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel! kafirsen, ateşe tapıyorsan, puta tapıyorsan da, gene gel, Bu bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil, Yüz kere tövbeni bozmuşsan da gene gel!’ sözlerini gönüllere nakış nakış işleyen büyük mutasavvıf.”

“ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER”

Başkan Genç, “Gönüller Sultanı Hz. Mevlana’yı 749.vuslat yıldönümünde şevk, sevgi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz. Etkinliğimize semazen ve ney gösterisi ile renk katan semazenlere teşekkür ediyorum. Mevlana’yı has üslubuyla anlatan Sinan Yağmur‘a çok teşekkür ediyorum. Bu akşam bize çok güzel bir atmosfere getirdi. Ağzına yüreğini sağlık diyorum.” dedi.

İzleyiciler; semazen gösterisini, ney dinletisini ve Sinan Yağmur’un sunumunu ilgiyle takip etti.

Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı…

ZİYARETÇİLER SALONUN DIŞINA TAŞTI

Ortahisar Belediyesi kitap günleri etkinliği yazarların söyleşileri de devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde Eğitimci-Yazar Merve Gülcemal söyleşisinde kalabalık salonun dışına taştı. “Çocuğuma dinini nasıl sevdirebilirim?” konulu söyleşiyle dinleyicilere hitap eden yazar, “Çocuğun din eğitimi ne zaman başlar?”, “Çocuğuma nasıl namaz kılmayı sevdirebilirim?”, “Ona yaklaşırken dikkat etmem konular nelerdir?”, “Peygamberimizin çocuk sevgisi nasıldı?” gibi soruları yanıtladı.

Gülcemal, “Bilmek uygulamak için yetmiyor. Çocukluk dönemleri kaçırılmaktadır. Çocuklarımıza bakıcı olarak bakıyoruz, eğitimci bakış açısı geliştirmemiz lazım.” dedi.

“BİZ SEVERSEK ÇOCUKLAR DA SEVER”

 “Özellikle yemek konusunda takıntımız kadar başka konulara takıntılı değiliz” diyen Gülcemal, “Çocuklarımızın teknolojiyle bir arada olmasından dolayı ilerleyen dönemde birçok rahatsızlık baş göstermektedir. Çocuklarımızın ruhlarını beslemeliyiz. Çocuklarımız bizlerin düşüncelerini çok iyi görmektedirler. Senin sevdiklerini çocukların da sever.” ifadelerine yer verdi.

“KİTAPLAR UYUTMAK İÇİN DEĞİL, UYANIK TUTMAK İÇİN VARDIR”

Kitapların temel işlevinin çocukları uyutmak değil, uyanık tutmak olduğuna dikkati çeken Gülcemal, “Kitaplar çocukları uyutmak için değil uyanık tutmak için vardır. Kitaplarla birlikte çocuklar dünyayı tanırlar. Hayal dünyaları gelişmektedir. Kitap okuma alışkanlığı çocuk okula başladığı zaman çok geçtir. Daha erken kitap okuma alışkanlığının kazanılması gerekiyor. Çocuk doğduğundan itibaren anne ve babalar kitapla tanıştırsınlar. Her kitap geleceğimize, kendimize yaptığımız yatırımdır.” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK”

Eğitimci, Yazar Merve Gülcemal Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin  çok güzel olduğunu, özellikle kadınların ve çocukların yoğun ilgisinin kendisini memnun ettiğini ve geleceğe dönük olarak umutlandırdığını belirterek, emeği geçenlere çok teşekkür etti.

Söyleşi sonunda Gülcemal, “Çocuğuma dinini nasıl sevdirebilirim?” adlı kitabını okurlar için imzaladı.