Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen "Eğitimin Yıldızları HOPO Proje Yarışması" kapsamında düzenlenen "Fark Yarat Farkı Otizmli ile Yaşa" adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 
 

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'ndan yetişkin otizmli kursiyerlerin birbirinden güzel resimleri katılımcıların beğenisine sunuldu. Ortahisar Belediye binasında açılan sergide konuşan Başkan Genç, otizmli bireylerin sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı açısından düzenlenen serginin çok anlamlı olduğunu söyledi. 

trabzonda-otizmli-genclerden-muhtesem-sergi.gif
 

"HER İNSANIN İÇİNDE FARKLI BİR YETENEK VAR"
 

Otizmli bireylerin yeteneklerinin ve sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Bugün burada çok anlamlı ve çok güzel bir etkinliğin açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada sergilenen eserler imkan verildiğinde engelli bireylerin neler yapabileceğinin en güzel örneğini teşkil ediyor. Bu anlamda engelli gençlerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yararlandıklarında çok güzel sanat eserleri ortaya çıkarabileceklerine şahit oluyoruz. Hiç şüphesiz ki, her insanın içinde farklı yetenek, farklı ilgi alanları var. Asıl maharet bu ilgi alanlarını ve yetenekleri keşfedip ortaya çıkarabilmek. İşte bu gençlerimiz bunu başarmışlar... Bu gördüğünüz birbirinden güzel resimler onların eseri... Demek ki, fırsat verildiğinde ne sanat eserleri ortaya çıkıyor. Otizmli kardeşlerimiz fırsat verildiğinde her şeyi başarır... Yeter ki bir fırsat verilsin... Bu nedenle bu birbirinden değerli eserleri ortaya çıkaran genç sanatçılarımızı tebrik ediyorum... İnşallah bu tür çalışmaların devamı gelir. Ve otizmli çocuklarımızı daha farklı alanlarda nice başarılara imza atmış bireyler olarak görürüz. Sadece sanat alanında değil, sporda da ve diğer alanlarda da onların başarılarına tanık oluyoruz. Bu sergide emeği geçen herkese, hocalarımıza, otizmli kardeşlerimize, milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğümüze teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.