Trabzon’da internet kullanımına ara verilmesini sağlamak amacıyla çok anlamlı bir proje başlatıldı.

“Hayatında Ebru Sanatı Olsun Hayatın İnternet Olmasın” projesi ile gençlerin internet kullanımına ara vermelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında TILSIM Uluslararası Sanat Derneği tarafından Trabzon'da gençlere yönelik ebru sanatı kursu açıldı.

Proje koordinatörlüğünü TILSIM Uluslararası Sanat Derneği Başkanı Songül Kartal yürütüyor ve yaklaşık 7 aydır devam eden kursa 20 civarında kursiyer katılım gösteriyor.

Dernek Başkanı ve icazetli ebru sanatçısı Songül Kartal, ebru sanatını yaygınlaştırmayı hedeflediklerinin altını çizerken, şunları ifade etti:

“amacımız ebru sanatını yaygınlaştırmanın yanında internet kullanımı da azaltmak. Son yıllarda teknoloji özellikler gençleri kuşatmış durumda. Biz sanatla birlikte bu bağımlılığa ara vermeyi hedefliyoruz. Gençlere ata sanatımızı öğretiyoruz. Projede hedef grup 13-19 yaş arası gençler. Sosyal medya bağımlılığının en çok görüldüğü yaşlar diyebiliriz. Bu gibi kültür sanat faaliyetleri onların gelişi açısından da çok önemli.”

aw765267-03.jpgaw765267-05.jpgaw765267-04.jpg