Aktaş, destek eğitim odalarına ilişkin yeni dönemdeki planlamaları şöyle anlattı: “Yeni tasarımlı destek eğitim odaları, bir taraftan Trabzon’da yaygınlaştırılırken, diğer taraftan destek eğitim odası sayısında yüzde 150'lik bir artış sağlanmış olacak."
 

Trabzon’a İki Yeni Tasarımlı Destek Eğitim Odası
 
Bu kapsamda ilk adımlar Trabzon Ortahisar Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde atıldı. Söz konusu okullarda yeni tasarımlı destek eğitim odaları kısa bir sürede tamamlanarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi çok anlamlı bir günde faaliyete geçti. 
  
Üstün yetenekli öğrenciler de dâhil olmak üzere çok sayıda kaynaştırma öğrencisi, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu odalarda, yetkili öğretmenlerden destek alacaklar.  

Destek eğitim odaları özel eğitim materyalleri ile donatılıyor

Okul ve kurumlarda, kaynaştırma bütünleştirme eğitimleri kapsamında akranlarıyla aynı sınıfta okuyan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için hazırlanan destek eğitim odalarının yeni tasarımında yüksek standartlar oluşturuldu. Fiziksel olarak daha konforlu hale getirilen destek eğitim odalarında kullanılan eğitim materyalleri de çeşitlendirildi. 
 
Destek eğitim odalarında eğitim alacak öğrenciler ile alacakları dersler, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme biriminin önerileri doğrultusunda eğitim öğretim yılı başında belirleniyor ve özel eğitim ihtiyacı olan her öğrencinin kendi gereksinimi doğrultusunda bu eğitimden yararlanması sağlanıyor.
 
Destek eğitim odasında sunulacak hizmetler, öğrencinin yararı gözetilerek uygun öğretmen sağlanması ve velinin onayı ile okulun çalışma saatlerinde planlanıyor.