61TRABZONHABER.COM

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Söğütlü Mahallesi’nde ulaşım isyanı yaşanıyor.

Trabzon’un ve Akçaabat İlçesi’nin kalabalık mahallelerinden biri olan Söğütlü Trabzon Üniversitesi’ni de sınırları içerisinde barındırıyor. Üniversitenin yanı sıra birçok eğitim kurumunun da bulunduğu mahallenin üst sokaklarına Trabzon merkezinden toplu ulaşım aracı bulunmaması mahalleliyi adeta isyan noktasına getirdi.

Özellikle son yıllarda inşaat sektörünün gözde mahallelerinden olan ve onlarca sitenin yapıldığı Söğütlü’de yerleşim hayli artmış durumda… Güzel Sanatlar Lisesi’nin de bulunduğu mahalleye tek toplu ulaşım Akçaabat’tan sağlanıyor.

Akçaabat’tan kalkan dolmuş minibüsler Söğütlü’den sonra tekrar Akçaabat’a geçiyor. Yani Trabzon’a toplu ulaşım sağlayan bir hat yok.

Yıldızlı Toki dolmuşlarının güzargahları dışında olmasına rağmen bir süredir yolcu taşıdığı Söğütlü Mahallesi’nde son zamanlarda ilginç bir olay yaşandı. Mahalleye yetkililer tarafından Trabzon’dan herhangi bir ulaşım hattı verilmediği gibi Toki dolmuşlarına da Söğütlü’ye yolcu taşımamaları konusunda ihtar yapıldığı öğrenildi.

Bunu duyan mahalle sakinleri ise adeta isyan bayrağı açtı. Mahallelerine ne dolmuş ne de otobüs ulaşımı olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere bu konuda defalarca başvurduklarını ancak kimsenin ilgilenmediğini söylediler.

Son olarak mahalle halkı sorunu çözebilmek adına kendi aralarında imza topladıklarını ifade ederken, yetkililerin göreve gelmeden önce vatandaşa hizmet sözü verdiğini ancak en basit ulaşım konusunda dahi şimdi mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililere sitemde bulundular.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi’nin durumu bildikleri halde vatandaşın sorununa çözüm bulmadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, 2019 yılında merkezi bir mahalleye neden toplu ulaşım hattı verilmediğinin yanıtını merak ediyor.