Trabzon'da koronavirüs tedbirlerine ek olarak uygulanacak tedbirler açıklandı.

Yapılan açıklamada sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine 17 Mayıs'a kadar izin verilmemesine karar verildiği belirtildi.

İşte Trabzon Valiliği’nden yapılan o açıklama:

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu başkanlığında 16.04.2021 Cuma günü saat 14.00’te yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Coronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Coronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gerekli olması durumunda ilimizde ilave tedbirler alınmaktadır.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığının 14.04.2021 tarihli 6638 sayılı Genelgesine istinaden 14.04.2021 tarih (2021/19) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımızın 6.maddesinde “17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmemesine” kararı alınmıştır.

Bu doğrultuda; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan karar gereğince;

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler gibi ilimizdeki site/apartman yönetimlerinin Kat Malikleri Kanunu’na göre yıllık yapmaları gereken Kat Malikleri Kurulu Toplantıları ile sendikaların genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine 17 Mayıs 2021 tarihine kadar izin verilmeyecektir.

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmesi için Kaymakamlıklara iletilmesine, oy birliğiyle karar verilmiştir.