Trabzon’da yapıldığı yer ile ilgili tartışmalarla yapımına başlanan, pandemi döneminde ve sonrasındaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle inşaatı bir süre duran Trabzon Şehir Hastanesi’nin inşası devam ediyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen, 4 ayrı hastane, 900 yatak, 300 poliklinik, 33 ameliyathane, 236 yoğun bakımdan oluşacağını vurguladığı hastaneyi “2025 yılının ilk aylarında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“BİRÇOK BİRİM BİR ARADA OLACAK”

Erdem Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu alan yaklaşık 275 dönüm. 286 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan 900 yataklı Trabzon Şehir Hastaneleri çalışmaları hızla devam ediyor. Kule vinçlerimiz geldi 7 tane kule vincimiz şu an alanda hali hazırda faaliyette. Bu da inşaatımızın süratli bir şekilde devam edip biteceğini gösteriyor. Bu alanda 900 yatak olacak ama gerektiğinde Bin 300 yatağa kadar çıkabiliyor. Odalarımızın büyük çoğunluğu tek kişilik ama istenildiği zaman 2 kişilik olabilecek. Burada bir genel hastanemiz, onkoloji hastanemiz, kadın doğum ve çocuk hastanemiz var bir de kardiyovasküler cerrahi ve hastalıkları bünyesinde barındıran bir hastanemiz var. Dolayısıyla 4 kulemiz var. Bu dört kule arasında bağlantıyı sağlayan baza dediğimiz bir alan var. 33 tane ameliyathane, 300 tane poliklinik, 236 tane yoğun bakım odası var. Bu çok önemli kovid döneminde yoğun bakıma çok ihtiyaç duyduk. Allah’a şükür böyle bir hastane Doğu Karadeniz bölgesine kazandırılıyor. Nitelikli bölümler var. Yanık tedavi ünitelerine kadar birçok birimi bir arada göreceğiz.

4 BİN 300 TANE FORE KAZIK, 762 TANE DEPREM İZOLATÖRÜ

4 Bin 300 tane fore kazık çakılıyor. 3 bin 600 tanesi yapıldı. Teknik merkezde kalan bölümü şu anda çakılacak. Deprem için 762 tane deprem izolatörü yapılacak. Bu hastanede teknik detaylar düşünülmüş ve projemizde var.

2025’İN İLK AYLARINDA AÇILACAK

Planlarımız şu şekilde; hastanemiz yapılmaya başlanmıştı sonra tekrardan ihale sürecine girdi. 2025 yılının ilk aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Devletimiz tarafından yapıldı ve sağlık bakanlığı tarafından işletilmeye başlatılacak. Bu bölge için elzem olan tüm hastalıkların tedavisi yapılacak. Komplike bir hastaneye kavuşmuş olacağız. Sağlık turizmi açısından son derece önemli bir konuma sahip. Turizm hareketliliğinde böyle bir hastane olmazsa olmazdı.”

(ahaber)