61trabzonhaber-haber servisi

Milli eğitim bakanlığına bağlı bir okulda, öğrencilerin Atatürk’e ‘secde’ ettirildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak tepki dolu bir açıklama geldi. Trabzon eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Ofisi üyesi Asım Aykan, milli eğitim bakanına çağrıda bulunarak,  “Konuyu ciddiyetle ele almaları için kendilerini davet ediyorum” dedi.  Eski vekil Aykan yaşananların, milli eğitim bakanı ve bakanlık kadrolarına ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını da belirterek şu görüşlere yer verdi:

“İslamiyet, kula kulluğu ortadan kaldırmak için gelmiştir. Yaratıcısına gerçek manada kul olmayanlar; şahıslara, paraya, koltuğa, çıkara, nefsine vs... kul olmaya başlar! Özgürlük, Hak’ka teslimiyetle elde edilen bir değerdir.

Eğitim paradigması, öncesini yok sayarak sadece Kemalizm’e indirgenemez! Öncesi dahil, Anadolu'ya Sultan Alparslan'la adım atığımız 1000 yıllık medeniyet mücadelemizde(kızıl elma), Mustafa Kemal bir bütünün, sadece bir parçasıdır.

Bütünün kendisi değildir.10 Katlı bir binanın 9 katını yok sayarak, son katını ayakta tutamazsınız! Türk kültürünün ana omurgası İslamiyet’tir. Kültürünü, dünyada yok sayarak şahsiyet kazanmış hiçbir millet de yoktur, olamaz da.

Bakanlığın ismi eğitim bakanlığı değil, "Milli eğitim” bakanlığıdır! Sayın bakan ve ekibini konuyu ciddiyetle ele almaya davet ediyorum”.