Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Barosu arasında Adli Yardım İşbirliği Protokolü imzalandı. Adalet Bakanlığınca onaylanarak yürürlüğe giren TBB Adli Yardım Yönetmeliği gereğince adli yardım bürosunun gelirleri arasında açıkça gösterilen “Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarından, il veya belediye bütçelerinden baroya yapılan yardımlar” şeklinde ifade edilen mevzuat hükümlerine dayanılarak yapılan protokolü Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın imzaladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Trabzon’da belediyeler arasında 1136 sayılı yasanın 180/1-b ve TBB Adli Yardım Yönetmeliğinin 8-b maddesi gereğince yapmış oldukları “adli yardım ödeneği” talebine ilk olumlu yanıtın Ortahisar Belediyesi’nden geldiğini açıkladı.

Protokol; dezavantajlı ve ekonomik güçsüzlükleri nedeniyle korunmaya muhtaç, avukat tutamayan ve savunma hizmetlerinden yeterince yararlanmayan vatandaşların sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hak arama hürriyetini kullanabilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Protokol çerçevesinde Ortahisar Belediyesi sınırları içinde ikamet eden başvurucuları kapsayan ve ayrılan bütçe oranında yapılan görevlendirme adedi ve türü protokolün sona erme tarihi olan 31/12/2023 tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde Ortahisar Belediye Başkanlığına bildirilecek.

Adli yardım hizmeti Trabzon Barosu hizmet binasında faaliyet gösteren Adli Yardım Bürosu tarafından verilecek olup projenin koordinatörlüğünü Trabzon Barosu Adli Yardım Kurulu başkanı Av. Serpil Akçay yürütecek.

Bu kapsamda Ortahisar Belediyesi tarafından adli yardım amacına münhasır olarak kullanılmak üzere toplam 100.000,00 TL tutarında meblağ üç taksit halinde Trabzon Barosu tarafından bu amaçla sunulan hizmetlerde kullanılmak üzere ilgili hesaba aktarılacak.

GENÇ’E TEŞEKKÜR ETTİ

Baro Başkanı Aydın, Ortahisar’da sınırları içinde yaşayan dezavantajlı ve kırılgan kesimlerin adalete erişmesinde ve hak arama hürriyetinde çok önemli bir yere sahip olan adli yardım hizmetine verdiği maddi katkıdan dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

Başkan Genç de 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Av. Duygu Keleş Aydın’ı tebrik ederek, çiçek takdim etti.

thumbnail_Baro (1)