2010-2011 sezonundan bu yana, yaşadığı şampiyonluk özlemini sona erdirmek için 5 puana ihtiyacı olan Trabzonspor, mutlak galibiyet amacıyla, sahasında konuk ettiği Karagümrük karşısında, ilk yarının uzatma dakikalarında, Biglia’nın serbest vuruştan attığı gol ile mağlup duruma düşerken, ilk yarı da bu sonuçla sona ermiş oldu. Yaptığı değişikliklerle, oyunun ikinci yarısına baskılı başlayan Trabzonspor, 58. dakikada Vitor’un ayağından kazandığı gol ile beraberliği yakalasa bile, kalan dakikalarda, galibiyet için gerekli golü  bulamayınca, sahadan yine çok önemli bir 2 puan kaybıyla daha ayrılmış oldu.

3-4 haftadır formsuz olan Nwakaeme ve Abdülkadir’i yedek soyunduran Abdullah Hoca, onların yerine tercih ettiği oyunculardan istediği verimi alamamış olacak ki, çok geç olmadan, ikinci yarıya Nwakaeme ve Abdülkadir ile başlama kararı aldı. Oyunun ilk yarısında, yine bol bol pas yapıp pozisyon bulamazken, ilk yarının son dakikasında yenilen  golün,  Abdullah Hoca’yı tatlı inadından vazgeçirdiğini söyleyebiliriz. İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle beraber oyun sistemini de değiştiren Abdullah Hoca, takımı tüm taraftarların haftalardır görmek istediği formata dönüştürdü. Karagümrük yarı sahasında kurulan yoğun baskı, 58. dakikada beraberliği getirirken, sonrasında da bir çok pozisyonun oluşmasına neden oldu. Maç sonrası konuşmasında Abdullah Hoca; “ikinci yarı şampiyon gibi oynadık.” dedi. Sayın Hocam; biz de bunu söylüyoruz zaten. Neden oyunun başında bu baskıyı kurup, şampiyon gibi oynayıp ,öne geçmeyi düşünmüyoruz? Genelde, maçların ilk yarıları, maalesef yaptığımız paslardan dolayı “pas” tutmuş durumda!

Geçen haftaki yazımda, Nisan ayının bize yaramadığını belirtmiştim. Geçen yıl ve bu yıl, Nisan aylarında, 7 beraberlik aldığımızı söylemiştim ama geçen yıl, 1 beraberlik daha varmış maalesef. Bugünkü beraberlik ile birlikte, Nisan aylarında aldığımız beraberlik sayısı 9 oldu. Umarım, Nisan ayı bir an önce biter!

Maçın hakemi Halil Umut Meler, bu sezon, bu maçla birlikte  5 maçımızı yönetmiş oldu ve bu maçlarda 2 galibiyet ve 3 beraberliğimiz var. Var hakemi Erkan Engin ise 5 maçımızda görev almış ve bu maçlarda 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 3 beraberlik almışız. İlginç olan Erkan Engin’in, Trabzonspor’un son 5 maçının 4 tanesinde görev almış olması ve son yönettiği 3 maçta da, Trabzonspor’un 7 puan kaybetmesi. Nasıl yönettikleri, neden devamlı bu hakemlerin Trabzonspor maçlarına atandıklarını araştırmak, yönetimin işi. Bu rakamlardan sonra benim söyleyeceğim, sanırım TFF totem yapıyor.