Geçen hafta, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi, ezici bir oyunla 3-1 yenip, puan farkıyla liderliğe yükselen Trabzonspor, şampiyonluktaki rakiplerinin puan kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğu bir haftada, liderliğini sürdürmek ve aradaki puan farkını daha da açmak amacıyla çıktığı Göztepe deplasmanında, ilk yarısında etkili olamadığı maçın 56. dakikasında, Abdülkadir Ömür’ün pasında sol kanatta topla buluşan Gervinho’nun güzel golü ile 1-0 öne geçip, maçı da bu skorla tamamlamayı başararak, çok zor bir deplasmandan 3 puanla dönüp, liderliğini de sürdürmüş oldu.

Maç öncesi, skor olarak takımına en çok katkı veren oyuncu Bakasetas’ın da sakatlar kervanına katılmasıyla, Nwakaeme ve Bakasetas gibi iki önemli oyuncusundan mahrum olarak sahaya çıkan Trabzonspor, maçın ilk yarısının ilk bölümünde yediği baskı ve kalesinde yaşadığı pozisyonlar sonrası, oyunda dengeyi sağlayıp, istatistiklerde de üstünlük sağlamasına rağmen, bu istatistikleri pozisyona çeviremeyince, ilk yarıda hiç pozisyon bulamadan soyunma odasına dönmüş oldu. Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçında oyuna yaptığı yerinde müdahalelerin bir benzerini de, bu maçın devre arasında Siopis’i oyuna alarak yaptı. Siopis, oyuna girdikten sonra orta sahaya büyük bir dinamizm getirdi. Bu değişiklik ile orta sahada üstünlüğü eline alan Trabzonspor, rakibine ilk yarıdaki gibi pozisyon vermezken, bulduğu tek pozisyonda da Gervinho ile golü bularak, adeta tek atış ile tam isabet sağlamış oldu.

Böylesine önemli bir haftada alınan deplasman galibiyeti nedeniyle, teknik ekibi ve oyuncularımızı kutluyor, Göztepe’yi ve taraftarını da ayrıca tebrik etmek istiyorum. Yeni hocası ile agresif bir oyun oynamaya başlayan Göztepe, bu hırsını tribünlere de yansıtmış olacak ki, taraftarı ile birlikte müthiş bir uyum içerisinde. Bu coşkuyu ve agresif oyunu bundan sonraki maçlarda da ortaya koymaları halinde, ligde hak ettikleri yerde olacaklarına inanıyorum.

Süper Lig’de maç yönetmeye başladıktan sonra dikkatle takip ettiğim ve daha önce yönettiği bir çok maçımızda puan kaybettiğimiz maçın hakemi Atilla Karaoğlan, bugüne kadar yönettiği maçlarda, her takıma ve taraftarına güven veren bir yönetim göstermekte. Umarım, diğer eyyamcılara benzemez ve bu çizgisini devam ettirir…