61trabzonhaber - Bilinen kalp hastalıklarına ek olarak tatil kalbi sendromu adında bir hastalık şimdilerde çokça araştırılıyor. Uzmanların da konu hakkında bilgilendirme ve uyarılarda bulunduğu hastalıkla ilgili detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Her ne kadar fazla duyulmamış olsa da tatil kalbi sendromu hastalığı insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor ve ölümlere yol açabiliyor.

Bu hastalığın daha önce kalp rahatsızlığı bulunan kişileri etkilendiğini düşünmeyin. Çünkü hiç kalp hastalığı yaşamamış kişilerde de görülebiliyor. En çok etkilediği yaş grubu ise 30-50 yaş aralığı olarak dikkat çekiyor.

Hastalığı ortaya çıkaran başlıca etkenler ise tatile bağlı olarak aşırı yiyecek ve alkol tüketimi… Tüm bunların sonucu olarak ortaya çıkan ritim bozukluğu tatil kalbi sendromu olarak adlandırılıyor.

Ritim bozukluğu haricinde bilinç kaybı ve bayılma şeklinde de kendini gösterebiliyor.

Tek başına ölümcül bir rahatsızlık olmasa bile eşlik eden çarpıntı, göğüste baskı ve nefes alma zorluğu ile kalp yetmezliği veya inmeye varan sonuçlara kadar gidebiliyor.

Uzmanların aktardığı bu bilgiler ışığında, tatil rehavetine kapılıp aşırı yemek ve alkol tüketimi insan sağlığını tehdit ediyor.

Aşırı alkol tüketiminin de karaciğer, kalp ve hatta kanser hastalıklarına yol açabileceği konusunda uyaran uzmanlar ölçülü gidilmesi gerektiğini söylüyor.

Yani kısacası tatil kalbi sendromuna yakalanmamak için tatilde yeme ve içmemize azami özeni göstermemiz gerekiyor.