Antalya'da düzenlenen fuarda geliştirdiği bu yeniliği duyuran HEKTAŞ, Akıllı Asistan adındaki mobil uygulaması ile çiftçilerin işini kolaylaştıracak.

Tarım ürünlerindeki hastalıkların belirlenmesini konu alarak, "Akıllı Tarımın Öncüsü" sloganı ile yola çıkan şirketin geliştirdiği uygulamanın kullanışı ise oldukça basit. Uygulama üzerinden hastalık görülen bitkinin fotoğrafı çekilerek, üründe bulunan hastalığın ne olduğu öğrenilebilecek.

Tarımda kullanılan ilaçlar ile ilgili güncel bilgiler de yine uygulama üzerinden çiftçilerle paylaşılacak. Çiftçinin bulunduğu bölgenin iklimini ele alarak ürün ile ilgili tahminler de sunan uygulama ile verimliliğin artırılması düşünülüyor.

HEKTAŞ, geliştirdiği bu yenilikçi uygulama ile Tarımsal Bilişim ödülünün de sahibi oldu. Konu ile ilgili görüşlerini bildiren Hektaş Genel Müdürü Levent ORTAKÇIER: “HEKTAŞ olarak, OYAK’ın hedefleri ve destekleri sayesinde tarım alanında katma değerli projeleri hayata geçirerek üreticilerimizin yeni teknolojilere erişimini, doğru bilgiye ve ürüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Türkiye ve dünyada bir ilk olan bu uygulama da çalışmalarımızın somut bir karşılığı. Üreticilerimizin, akıllı tarım teknolojilerine uyum sağladıkça, küresel rekabette güçleneceğine inanıyorum.”

 

HEKTAŞ Akıllı Asistan uygulamasını App Store ve Play Store üzerinden şu anda indirilebilirsiniz.