Tahkim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Ulusal Kulüp Lisans Kriterleri'ne uymadıkları için 3'er puanı sildiği 8 kulübün yaptığı itirazı karara bağladı. Futbol yargısının nihai karar makamı olan Tahkim Kurulu, 9 kulübün itirizanı tek tek görüşüp kararlaştırdı. Kuruldan tüm kulüplere ret cevabı geldi. Böylece söz konusu kulüplerden 3 puan silinmesi kesinleşti.

TFF, üç kez zaman tanıdığı halde 2021-2022 sezonu için Uluslar Kulüp Lisans Kriterleri'ne uyum sağlayamayan Süper Lig ekibi Yukatel Kayserispor ile 1. Lig'den Denizlispor, Altay, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor ve 2. Lig'den de Bayburt Özel İdare, Balıkesirspor, Menemen FK ve Somaspor'un 3 puanının silinmesine karar verdi. Söz konusu kulüpler de bu kararı Tahkim Kurulu'na taşıdı. Kurul ise kulüplerin itirazını kabul etmedi.

Tahkim Kurulu, tüm kulüplerin itirizalarını "Kulüp Lisans Kurulu kararında usule ve esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" dedi. Bu kararla birlikte 9 takımdan da 3'er puanın silinmesi kesinleşti. TFF yönetimi sezon sonunda söz konusu takımlardan 3'er puan düşerek ligleri tescilleyecek. (ajansspor)