61trabzonhaber-haber servisi

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde hizmet veren Sürmene Devlet Hastanesi HIMSS 6 belgesi aldı.

Sürmene Devlet Hastanesi adına HIMSS 6 belgesi, HIMSS 2019 kongresinde Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci'nin elinden teslim alındı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta belgenin Trabzon iline ve halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dijital Hastane adına Trabzon’da ilk olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip bu belge, Sağlık Bakanlığı’nın 2013-2017 Stratejik Planında “Bakanlığa ve bağlı kuruluşlarına bağlı tesislerde “dijital hastane” kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak” amacı ile yapılan HIMSS Akreditasyon çalışmalarına katılımın nişanesi olarak veriliyor.

Sağlık alanında hız, güven ve tasarruf devrimi niteliğini taşıyan dijital hastane çalışmalarına bir süre önce başlayan Sürmene Devlet Hastanesi HIMSS 6 belgesinin alınması için gereken şartları karşılayarak belgeyi almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Sürmene Devlet Hastanesi de HIMSS 6 dijital hastane süreçlerine dâhil edilmiş oldu.

HIMSS 6 NEDİR?

Hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, aynı zamanda kağıt ve röntgen filmi kullanımına gerek duyulmadan maliyetleri asgari seviyeye düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkan sağlayan bu sistem ile teşhis ve hasta işlemlerinde hız kazanıyor.