UFEF ve Fotomaç Süper Lig'in En İyileri Ödül Töreni'nde Trabzonspor törene damga vuran takım oldu. Geçen sezon yaşadığı şampiyonluk nedeniyle birçok kategoride ödül aldı!

Trabzonspor'a gelen ödüller şu şekilde:

Yılın Takımı: Trabzonspor

Yılın Başkanı: Ahmet Ağaoğlu

Yılın Teknik Direktörü: Abdullah Avcı

Yılın Yabancı Futbolcu: Marek Hamsik

Yılın 10 Numarası: Anastasios Bakasetas

Yılın Kalecisi: Uğurcan Çakır

Yılın Forveti: Umut Bozok (Kasımpaşa performası - güncel takımı Trabzonspor şeklinde )

Trabzonspor'da Ödül alan isimlerin yaptığı açıklamalar:

Yılın Takımı Ödülünü Teslim Alan Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, "Bu bir ekip işi, bu ödüle layık görenlere teşekkür ederiz, geçen sezon inanılmaz şeyler yaşadık. Bunun devamı gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Yılın Başkanı Ödülünü Alan Ahmet Ağaoğlu, "Başarılı başkan olmaz, başarı tüm ekibin işidir. Başarısızlık başkana aittir. Ben kulübümüzde çalışan tüm ekiplere teknik ekibimize, yönetimime ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum"

Yılın Teknik Direktörü Ödülünü Alan Abdullah Avcı: "Yardımcılarımı, tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Yarın Trabzonspor'da ki 2. yılım dolacak. Çok güzel anlara imza attık, çok güzel anlar yaşadık, bu ödülü 2015 yılında almıştım, bir de şimdi alıyorum. O zamanlar yeni fark edilen bir hocaydım. O zamandan bugüne değişmeyen tek şey var, gelişmeye öğrenmeye devam etmek. Kendimizi geliştimeye devam ediyoruz. Bu ödülü tüm takım ve Trabzonspor taraftarları adına alıyorum"

Yılın En Değerli Futbolcusu Ödülünü Alan Marek Hamsik, "Çok mutluyum. Bu ödülü yalnız başına kazanmadım, bu ödülü hep beraber kazandık. Bu ödülü taraftarlarımıza armağan ediyorum."

Yılın 10 Numarası Ödülünü Alan Bakasetas, "Benim için önemli olan takım arkadaşlarım. Onlar sayesinde buradayım. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum ve gururluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Yılın Kalecisi Ödülünü Alan Uğurcan Çakır, "Bu ödüle layık görülmek mutluluk verici. Herkes adına alıyorum bu ödülü. Geçen sene tarihi bir sezon yaşadık. Çok mutluyum, çok gururluyum. Çok iyi oynayınca çok iyi, bir maç kötü oynayınca çok kötü oluyorsunuz. Hep çalışmalı hep performans vermek zorundasınız. Altay da şanssız anlar yaşadı ama onun kalitesinden bir şey götürülmedi. Ben de zaman zaman şanssızlıklar yaşadım ama çalışmaya devam ediyorum. Umarım ülkemize iyi sporcular olmaya devam ederiz"

Yılın Forveti Umut Bozok, "Bu ödülü hem Kasımpaşa hemde Trabzonspor adına alıyorum. Çok büyük bir kulübe geldim, umarım bu forma ile de bu başarıyı gösterebilirim. Geçen sezonun ardından bir kez daha şampiyon olmak bizim için çok güzel ve özel olur, bunun için durmadan çalışmaya devam" ifadelerini kullandı.

Öte yandan diğer kategorilerde ödül alan isimler şu şekilde:

Yılın Sol Stoperi: Abdülkerim Bardakcı

Yılın Sol Kanat Oyuncusu: Kerem Aktürkoğlu

Yılın Sol Beki: Guilherme

Yılın Sağ Kanat Oyuncusu: Rachıd Ghezzal

Yılın Sağ Stoperi: Samet Akaydın,

Yılın Sağ Beki: Onur Bulut

Yılın En Değerli Türk Futbolcusu: Arda Güler

Yılın Orta Sahası: Miguel Crespo