61TrabzonHaber-

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu resmen sona erdi. Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği ligi, Fenerbahçe ikinci, Konyaspor üçüncü, Başakşehir dördüncü sırada kapatarak Avrupa'ya katılım hakkı kazandı. Sezonda beklediği başarıyı gösteremeyen Beşiktaş 6'ıncı sırada, Galatasaray ise 13'üncü sırada kaldı. Süper Lig'de 17'inci Çaykur Rizespor, 18'inci Altay, 19'uncu Göztepe ve 20'inci sırada bulunan Yeni Malatyaspor küme düştü. Tabloda 10'uncu sıradaki Sivasspor ve 14'üncü sıradaki Kayserispor ise ligde iyi bir grafik sergilemese de Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kaldı.

Sezon ne zaman tescil edilecek?

Süper Lig'de 2020-21 (Geçtiğimiz sezon) 29 Mayıs 2021'de tescil edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonunu; hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tescilini kısa süre içerisinde duyurması bekleniyor.

Süper Lig transfer dönemi

Süper Lig'de 2022-2023 yaz transfer dönemi (Futbolda Birinci Transfer ve Tescil Dönemi) ne zaman başlayacak?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig'de geçtiğimiz sezon; Futbolda Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'ni 17 Haziran'da başlatmıştı. Yaz transfer dönemi 8 Eylül 2021'e kadar devam etmişti. Federasyon'un, yaz transfer dönemi tarihlerini kısa süre içerisinde duyurması bekleniyor.

Trabzonspor transferlere başladı!

Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor, yaz transfer dönemi gelmeden çalışmalarına başladı. Bordo-Mavili ekibin 3 isimle çoktan anlaşmaya vardığı, 5-6 isimle daha görüşmelerin sürdüğü aktarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun duyuracağı Futbolda Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin başlangıç tarihinin ardından Bordo-Mavililer, sözleşme ve lisans işlemlerine başlayacak. Trabzonspor, geçtiğimiz sezon da benzer tarihlerde kadro yapılanmasına start vermişti.