Crystal Palace teknik direktörü Roy Hodgson, Trabzonspor’da kiralık forma giyen futbolcuları Alexander Sörloth ile ilgili açıklamalarda bulundu. Roy Hodgson, "Geri döndüğünde, Trabzonspor’daki golcülüğünü de beraberinde getirmesini, gollerini Crystal Palace formasıyla Premier Lig’de atmasını isteriz” dedi.

Manchester City maçının ardından basın toplantısında konuşan deneyimli teknik adam, Norveçli santrfor ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

24 yaşındaki santrfor ile ilgili ilk kez konuşan Roy Hodgson “Bize büyük beklentilerle gelmiş ancak beklentileri karşılayamamıştı. Hak ettiği şansları bizimle bulamıyordu. Biz de bunun üzerine, kendisinde gördüğümüz potansiyeli sergileyebilecek, düzenli oynayabilecek bir takıma gitmesi gerektiğini düşündük” diyerek şöyle devam etti:

‘Takip ediyoruz, çok mutluyuz’

“Alexander Sörloth’un performansını takip ediyoruz ve elbette ki takip etmeye devam edeceğiz. Onun adına çok mutlu olduğumuzu söylemem gerek” diyen Crystal Palace teknik direktörü, sonrasında çok konuşulacak bir karşılaştırma yaptı:

‘Türkiye’de 12 gol, Premier Lig’de 12 gol değil’

“Türkiye ligine saygısızlık etmek anlamında söylemiyorum ama bu farklı bir lig ve farklı bir futbol. Üzülerek söylemeliyim ki, Türkiye’de 12 gol atmak, Premier Lig’de 12 gol atacağınız anlamına gelmez”.

‘Erken geri çağıracak mısınız?’ diye sordular

Trabzonspor’a iki yıllığına kiraladıkları futbolcuyu, bu sürenin sonunu beklemeden daha erken geri çağırıp çağırmayacakları kendisine sorulan Roy Hodgson, bu soruya ise şu yanıtı verdi:

‘Gollerine Premier Lig’de devam etsin isteriz’

“Sörloth’u uzun süreli kiralamaya karar verdik. Şimdi aldığımız bu kararı kabullenmek durumundayız. Umarım iyi performansını sürdürür. Sonrasında geri döndüğünde, Trabzonspor’daki golcülüğünü de beraberinde getirmesini, gollerini Crystal Palace formasıyla Premier Lig’de atmasını isteriz”.

15 gol attı, satın alma opsiyonu var

Süper Lig’de 12 gol atan Alexander Sörloth, 2 Avrupa Ligi elemelerinde ve 1 de kupada olmak üzere toplam 15 gol atarken, 6 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunduğu belirtiliyor.