AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zaferi’nin bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek “Bu büyük zafer; vatanına göz diken, hain emeller besleyen iç ve dış mihraklara karşı Türk milleti ve kahraman ordusunun “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla verdiği cevaptır, kutlu olsun” dedi.

KUTLU OLSUN

Çebi, 30 Ağustos Zaferi’nin toprakları işgal altında olan bir millete kayıtsız şartsız bağımsızlığı, hürriyeti ve millî hakimiyeti müjdelediğini söyleyerek “Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içindeyiz. Yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz azim, irade ve üstün cesareti diri tutarak ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan kahraman Türk ordusunun elde ettiği bu zafer aziz milletimizin hangi şartlarda olursa olsun özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünün nişanesidir. Kuşkusuz bu hareketin başarısında aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun tek vücut olarak, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli bir rolü vardır.” ifadelerine yer verdi.

GEREKEN CEVAP VERİLMİŞTİR

Tarih boyunca hain emellerini gerçekleştirmek isteyen harici ve dahili düşmanlara Türk milletinin gereken cevabı verdiğini kaydeden Çebi, “Tarihler değişiyor fakat vatanımızın üzerindeki emeller değişmemektedir. Dün olduğun gibi bugün de ülkemizin gelişmesini, refahını bir türlü içerisine sindiremeyenler haince planlarını gerçekleştirmek için fırsat kollamaktadırlar. İyice bilinmelidir ki, bu aziz millet, daha önce olduğu gibi hain planları tarumar etmeye, tuzakları bozmaya azimlidir, muktedirdir. Tarih boyunca elde ettiğimiz başarılar ve kazandığı zaferler, gelecekte yapabileceklerimizin teminatıdır.” diye konuştu.

RUHLARI ŞÂD OLSUN

Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şanlı zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bayrağımızın vatanımızın her köşesinde gururla dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm imkansızlıklara rağmen elinde ne varsa kahraman ordusunun emrine veren, topyekûn bir mücadelede üzerine düşeni yerine getiren aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şâd olsun.”