Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve yönetimini ziyaret eden Trabzon Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, "Trabzonspor, inanıyorum ki bu yıl Türk futboluna damga vuracak." dedi.

Bir süre spor muhabirleri ve TSYD yönetimi ile sohbet eden Genç, Trabzonspor’un Avrupa Konferans Ligi play-off turunda rakibi İtalya’nın Roma karşılaşması ile alakalıda değerlendirmelerde bulundu. 

Genç, “ Trabzonspor Malatya karşılaşması ile 2021 – 2022 sezonuna çok hızlı bir giriş yaptı. Önceki sezonlar ile kıyas yapıldığında bu sezon çok skorer bir takım kuruldu. Bu akşam oynayacağımız Roma karşılaşmasında da üstün bir futbol anlayışı sahaya koyacağımızı düşünüyorum. Roma’yı eleyecek hem güce hem de tekniğe sahibiz. Bu yıl Türk futbolu fırtına az kalır kasırga izleyecek.”kelimelerine yer verdi. 

“Altyapı Trabzonspor’un bel kemiğidir”

TSYD ziyaretinin ardından Başkan Genç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğine de (TÜFAD) ziyarette bulunarak başkanlığa yeni seçilen Metin Bak ve Yönetimine başarılar diledi. Ziyarette Genç, “ Trabzon’da sporun her branşına katkımız devam ediyor. Kent olarak futbol düşkünü bir yapımız var bu nedenle de şehrimizde amatör futbol kulüpleri bir hayli fazla buda bizi sevindiriyor.”söyledi. 

Genç, “ Trabzonspor için en önemli olay bu kentin futbol alt yapısıdır. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Özkan Sümer Hocamız da bunu sürekli olarak dile getirir ve çalışmalarını bu yönde yürütürdü. İşte örneği mesela Yusuf Yazıcı Fransa liginde hep ülkeyi hep de Trabzon’u gururlandırıyor. Tamamen alt yapıdan gelen bir isimdi. Böyle yığınla isim var. Bunda da kuşkusuz en büyük emek TÜFAD’ın.”dedi. 

Genç, Muhasebeci ve Mali Müşavirlerle bir araya geldi!

Günün sonunda ziyaretini Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını ziyaret eden Genç’i Oda Başkanı bir süredir sağlık nedeniyle tedavi gören Mehmet Pehlivan’ın yerine vekalet eden Başkan Yardımcısı Köksal Uzun ve yönetimi karşıladı.  Genç muhasebe ve müşavirlik çalışanlarına teşekkür ederek sektörün sorunlarını dinledi. 

Genç, “ Dünya’yı 2019’dan bugüne kadar etkisi altına alan Covid – 19 virüsü ile tüm halklar mücadele veriyor. Bu durumdan insanlık çok etkilenmiş durumda. İş dünyasının hareket galibiyeti şüphesiz Muhasebe ve Müşavirlerin elinde, Trabzon’da pandemi sürecinde iş dünyasının durmaması ve çalışmaların aksamaması için yoğunla mücadele verildi ve şüphesiz burada en çok emeği geçen Muhasebeci ve Müşavirlerdir. Bu nedenle bir belediye başkanı olarak sizlere teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.