Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yıl dönümü kapsamında kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“YEDİ DÜVELE KARŞI DESTANSI MÜCADELE”

Mesajında, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen Türk milletinin tarihinde kazandığı en parlak zaferlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Türk İstiklâl Savaşı'nı zaferle nihayete erdiren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 99. kez kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.  Asil Türk milletinin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da Samsun'da başlattığı istiklâl mücadelesi, en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanı yazılarak 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen Türk Milleti’nin ’Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla yedi düvele karşı destansı bir mücadele vererek bu esaret zincirini paramparça ettiği gündür." dedi.

“VATANIMIZI DÜŞMANLARA ÇİĞNETMEDİLER”

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi’ni ve onu ortaya çıkaran süreçleri yeni nesillere çok iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, şunları aktardı: "Bundan 99 yıl önce yurdumuzun dört bir yanını işgal eden düşman kuvvetleri, Türk milletinin cesareti ve kahramanlığı karşısında bozguna uğramıştır. Türk milleti; yaşlısı, genci, ihtiyarı ve çocuğuyla bütün varını ve yoğunu ortaya koyarak şanlı tarihindeki emsalsiz zaferlerinden birini daha kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi varlık ve yokluk mücadelesi veren Türk milletinin bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını kurtarma mücadelesinin destansı adıdır. Türk milleti ve Türk ordusu vatanımızı işgal eden düşman kuvvetlerine karşı tarihte çok az örneğine rastlanan kahramanlık mücadelesi vermiştir. Bundan 98 yıl önce yurdumuzu işgal edenler, bugün de aynı duygularla vatanımızı bölmeye, yıkmaya çalışmaları karşısında onlarla İstiklâl Savaşı'mızın hissiyat ve duygularıyla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Bu vesilelerle 30 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşman askerlerine vatanımızı çiğnetmeyen kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz."