UEFA Avrupa Ligi grup maçında, deplasmanda Monaco ile karşılaşan Trabzonspor, rakibine 3-1 yenilerek, 3 maç sonunda 3 puanda kalmış oldu.

Maçın henüz 11. dakikasında, Gomez’in gereksiz bir kırmızı kart ile oyun dışı kalması, Trabzonspor’un tüm oyun planlarını alt üst ederken, 14. dakikada Ben Yedder ile gelen Monaco golü, oyunun gidişatını Monaco için adeta bir antrenman havasına çevirdi diyebiliriz. İlk yarının uzatma dakikalarında, yine Ben Yedder, bu sefer penaltıdan attığı gol ile aynı zamanda ilk yarının da skorunu ilan ediyordu.

İkinci yarı da, ilk yarıda olduğu gibi Monaco’nun  üstünlüğü ile oynanmaya devam ederken, 55. dakikada Axel Disasi’nin golü ile skor 3-0 oldu. 72. dakikada Bakasetas’ın ayağından kazandığımız tek gol ise, Avrupa’nın dört bir yanından gelip, takımlarına maç süresince susmadan destek vererek, adeta Trabzon’daki seyircilere ders veren Trabzonspor taraftarlarına, bir nebze olsun mutluluk oldu diyebiliriz.

Monaco, tabii ki çok iyi ve üst düzey bir takım ama Trabzonspor kadrosu da  10 kişi kalsa bile, ne yaptığını bilmez bir şeklide, bu kadar mahkum oynayacak bir kadro değil. Maalesef, Trabzonspor’da oyun sisteminin halen  oturtulamadığı gibi bir görüntü hakim. Sahada görünen ise sadece “sistemsizlik”.

Bugün alınan mağlubiyetin en büyük nedeni, Gomez’in gereksiz hareketi ile oyun dışında kalmasının yanında, hatalı çıkarılan kadro ve  bu hataya  ısrarla devam edilmesi diyebiliriz. Yusuf Yazıcı, sakatlık sonrası daha hazır değilken ve Bakasetas formdayken, neden Bakasetas ile maça başlanmaz? Trezeguet’in en verimli olduğu sol kanat yerine, neden inatla sağ kanatta  oynatılmaya devam edilir? Lahtimi gibi orijinal sağ kanat oyuncusu elinizde varken, neden Lahtimi sağ kanatta oynatılmıyor? Bardhi sol kanatta etkisiz, Trezeguet sağ kanatta etkisiz. Yapılması gereken, sol kanatta Trezeguet’in, sağ kanatta da Lahtimi’nin oynaması değil mi? Elinizde, yakın zamanda iyileşecek bir Visca ve daha doğru dürüst  izleyemediğimiz ama süre aldığı kısa zamanlarda, kaliteli bir oyuncu olduğu izlenimini veren bir Lahtimi varken, ara transferde sağ kanat transferi yaparsanız, bunu taraftara açıklamakta zorlanırsınız! Benden söylemesi…