Akçaabat’ın Sesi isimli dijital haber platformunu ziyaretinde kendisine yöneltilen “Ak Parti ‘Trabzon’da 6-0 yapacağız’ şeklinde bir propaganda yürütüyor, buna ne diyeceksiniz?” şeklindeki soru üzerine Suiçmez, “Vaadettiklerine bakınca 20 yıl önceki vaatleri tekrarlıyorlar. Onlar artık kaybettiklerinin bilinci içinde konuşuyorlar. Söylediklerine artık Trabzon halkı inanmıyor. Alanı gezdiklerinde de kaybettiklerinin farkındalar, onun için 6-0 gibi gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler sıralıyorlar. 15 Mayıs’ta Baharı yaşadığımızda onlar da Kış uykusundan uyanıp baharın gerçekleri ile karşılaşacaklar” karşılığını verdi.

fca37b9e-fa26-477f-b962-16be00884c8b

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

“Tempomuzu artırmamız gerektiğinin bilincindeyiz” diyen Suiçmez “Biz sadece 6 aday olarak alanlarda değiliz. Millet İttifakının il ve ilçe örgütleri ile birlikte hareket ediyoruz. Çok daha geniş çerçeve içinde birlikte hareket etme olanağına sahibiyiz. Son dönem içerisinde depar atma dönemine girdik. Kılcal damarlara ulaşmaya çalışıyoruz. Hep birlikteyiz. Güçlüyüz. Birbirine inanmış büyük bir kitleyiz. Hedefe odaklanarak stratejik çalışmalar yapıyoruz. Gençler, kadınlar ve kararsızlar üzerinde yoğunlaşarak son dönemde ipi göğüslemek istiyoruz” şeklinde konuştu. Suiçmez daha sonar “Nasıl bir milletvekili olacaksınız?” sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

“Benim vaadim önemli değil. Trabzon halkı kendi şehri ile ilgili bir hayal kurmak zorunda. 50 yıl sonra burayı nasıl bir kent olarak görmek istiyorsunuz. Bu hayali kurarken birlikte hareket edeceğiz. Kamu kuruluşları, STÖ’ler, dernekler bir araya geleceğiz, ortak akılla doğru projeler üreteceğiz, en az maliyeti ile nasıl yapabileceğimizi tartışacağız, buna ek olarak çevre duyarlılığını, insan haklarını, çocuk dostu kent olduğumuz duyarlılığını, yaşlı nüfusa saygı duyarlılığını göstererek çok güzel projelere imza atacağız. Sesimi Ankara’da duyurmak değil benim burada görevim Trabzon halkının sesi olabilmek. Tuttuğunu koparan, inandığını söyleyen ve bunun gerçekleşmesi için hiçbir şeyden korkmayan bir yapım var. Ortak aklı hareket ettirdiğimiz zaman zaten iktidara geleceğimiz için vargücümle çalışacağım. Susan, oturan bir milletvekili profili olmayacağım. Sadece söyleyen değil, eyleme de geçen biri olacağım çünkü ben bunun içinden geldim, sivil toplum kuruluşlarından, avukatlıktan gelen biriyim, oturup parmak kaldıran, sadece söyleyip peşine koşmayan biri olmayacağım. Hep birlikte izleyeceksiniz. Dağlarla deniz arasına sıkışmış Trabzon’un güçlü sesini aynen Meclis’e yansıtacağımdan emin olabilirsiniz.”

865cfdd5-23fd-4145-96ee-0edeb86015a6

“Güney Çevre Yolu’nu başlatmak iktidara nasip olmadı ama ilk temeli siz attınız, Güney Çevre Yolu ile ilgili neden bir süreç başlatılmadı?” şeklindeki soru üzerine de Suiçmez “Güney Çevre Yolunu varolan yol projesi değil, onu da küçültüp nereden başlayacağı belli olmayan bir maket haline getirmişler. Hatta yatırım programına baktık, programda yok. Bütçesi yok. İhalesi yapılmamış. Kamulaştırma işlemleri de yapılmamış. Tam bir kara mizah. Gerçekten utanmaları lazım. 2009’da vaadetmeye başladılar, 2023’e gelmişler, halen aynı projeyi vaat diye sunuyorlar. Olacak iş değil. Biz temel atma töreninde tamamen mizah üzerine odaklandık. Çünkü bunlar için demek ki hukuk ve yasanın hiçbir önemi yok. Kurduk kameralarımızı, çimento dökeceğiz, vatandaş geldi dedi ki ben size izin veremem, dedik ki siz burayı devlete vermediniz mi; yok öyle bir şey olmadı diyor, ben sadece açılış için onlara izin verdim… Devlet ciddiyetinden uzaklaşmak ancak bu kadar olur. Tutunacak hiçbir dalları yok. Hukuki altyapıları sıfır. Dalga geçiyor gibiler. 1 Mayıs’ta atacaklarını söyledikleri temel için de çevre yoluna oradan girilmez. Tirebolu’dan girerseniz bir faydası olur. Kara mizah vaatleri var. Temel atma töreni temel fıkrasına dönüşmüş. Trabzon halkını bu şekilde ahmak yerine koyamazsınız. Mizah olarak sunduğumuz videolar üzerinde yoğun bir trol baskısı yaşıyoruz. Onları çok rahatsız etti ama olsun. Eskiden hastanemiz, limanımız, üniversitemiz, havalimanımız vardı. Şimdi bunlara ek ne gelmiş? Hiçbir şey gelmemiş. 2015 yılında taahhüt ettikleri var ya, iki üniversite taahhüt etmişler, üniversiteyi ikiye bölerek bunu yapıldığını, üniversitelerin ne hale getirildiğini görüyoruz. Bunların hesabını Trabzon halkı 14 Mayısta soracaktır” dedi.

Suiçmez ve beraberindekiler daha sonra Akçaabat ve çevresinde esnaf ziyareti yaparak vatanaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

455afae3-01c0-4d31-b3b3-2c82a6ad5bad