YATIRIM ANLAYIŞLARI BOZUK

Güney Çevre Yolu, raylı sistemle birlikte Trabzon’un en büyük beklenti ve umut projelerinden biriydi. Ne var ki bugüne kadar genel/yerel yaklaşık 7 seçimde de gündeme gelmesine karşın yolla alakalı hiçbir hamle yapılmadı. Yolun teknik altyapısı ve fizibilitesi gün yüzüne çıkmadı, kamulaştırması yapılmadı, ihalesi gecikti ve yol programa da alınmadı. Süreci yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partili milletvekili adayları bugün Akçaabat ilçesine giderek yolun Batı ayağının planlandığı yerde temel atma töreni düzenledi. 1. Sıra adayı Av. Sibel Suiçmez, burada yaptığı değerlendirmede “Onlar yapamıyorsa biz yaparız. Seçimden sonra da buna devam ederiz. Adil Bey’in (Karaismailoğlu) artık zahmet etmesine gerek kalmadı” ifadesini kullanarak küreği eline aldı ve Arkadaşlarına “Haydi arkadaşlar” diyerek ilk temeli attı.

c501720a-748a-4ff7-9fa8-3f06052055f5

HER ŞEYLERİ SEÇİME ENDEKSLİ

Suiçmez, “Şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun sizleri 1 Mayısta temel atma töreni için çağırdığı alandayız, dün akşam arkadaşlarla birlikte temel atma töreninden önce yerine getirilmesi gereken konuları araştırdık. Gördük ki iktidar bu projeyi bu dönem için yatırım programına almamış. İhalesini yapmamış. Bütçesini hazırlamamış ve kamulaştırmalara da başlamamıştır. Bu iktidara göre temel atma töreninden önce hiçbir şey yapılması gerekmiyormuş. Bu nedenle biz de arkadaşlarla birlikte karar verdik, Akçaabat İlçe Başkanımız, Belediye Meclis Üyemiz ve adaylarımızla birlikte temel atma törenini yapmak istedik. Adil Bey’in de bir daha zahmet etmesine temel atmasına gerek kalmadı, Trabzon ve Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

706ed8d6-d60b-4f7e-81e8-a4610bf600a7

Mersin Kof Deresi bölgesinde gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Suiçmez daha sonra ‘Haydi arkadaşlar’ diyerek küreği eline aldı ve beraberindekilerle birlikte temeli attı. Temel atma törenine CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, Belediye Meclis Üyesi Tuncay Demirci ve vekil adaylarından Musa Hacıoğlu ve Mustafa Erdi Çakır ile partililerle vatandaşlar katıldı.