Tüm dünya korona virüsle mücadele etmeye devam ediyor bir taraftan da  mecburi işi olmayanlarda evde kalmaya devam ediyor.
 

Avrasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Sardoğan bu süreci değerlendirdiği yazısında ‘’Hayat eve sığar’’ dedi ve ekledi “Unutmamalıyız ki engeller, zorluklar, hayal kırıklıkları yaşamın her döneminde var olan gerçeklerdir. Bu dönemde biraz daha kendimizle, ailemizle, ülkemizle ilgili farkındalıklarımızı artırarak evde geçirdiğimiz zamanları  ‘’işlevsel  zaman geçirme’’ mantığı çerçevesinde düşünüp, hayatı  anlamlı tarafa doğru çekerek algımızı bu yönde geliştirebiliriz’’
 

EVDE KALALIM VE HAYATI REFLEKS VE ANLAMLI SÜREÇ BOYUNCA YENİDEN TEST EDELİM
 

“Hayat bir öğrenmedir ve hayat anlamlı ve refleks arasında yaşanılan bir zaman dilimidir. İnsan ise bu zaman dilimi içerisinde kendi varoluşunu ortaya koyma çabası içerisinde olan bir varlıktır. Bunu yaparken de yaşamın güç ve zorlu yanları yanında güzelliklerinin ve katkılarının da olduğunu bir bütünlük içerisinde algılar. Çünkü insanın en önemli özelliklerinden bir tanesi de ‘’uyum  çabasıdır’’. Bu uyumu gerçekleştirirken hiç şüphe yok ki engellerle de karşılaşacağız. Ortaya  çıkan bu durum çatışmaları da beraberinde getirecek ve bizler bu çatışmalarla başa çıkarken de mantıklı ya da mantık dışı davranışlar geliştireceğiz. Bu olağan yaşam koşullarında da böyledir. Şu anda olağanüstü koşullarla karşı karşıyayız. Ama unutmamalıyız ki engeller, zorluklar, hayal kırıklıkları yaşamın her döneminde var olan gerçekler. Bu gibi durumlarda yaşam alanımızı daraltıp dinamik ve desteği kendimizden almamız gerekiyor. Aslında şu an da yaptığımız ve bize zor gelen tarafı da bu olsa gerek. Bunu aşabilmek ise bizim elimizde. Bu dönemde biraz daha kendimizle, ailemizle, ülkemizle ilgili farkındalıklarımızı artırarak evde geçirdiğimiz zamanları  ‘’işlevsel  zaman geçirme’’ mantığı çerçevesinde düşünüp, hayatı anlamlı tarafa doğru çekerek algımızı bu yönde geliştirebiliriz. Biz bu anlamda çok şanslı bireyleriz ve çok zengin kültürel derinliklere sahibiz. Sevgi buradaki en önemli dinamiktir. Koruyandır sevgi, anlayandır sevgi, bütünleştirendir sevgi, fark ettirendir sevgi ve yine de yaşamaktır her şey ve varoluşsaldır bu. Evde kalalım ve hayatı refleks ve anlamlı süreç boyunca yeniden test edelim”.