“Sandıklar yeniden sayılacak diye uykuları kaçtı”

Trabzon’un o ilçesinde oylar yeniden sayılıyor Trabzon’un o ilçesinde oylar yeniden sayılıyor

31 Mart 2024 günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, Trabzon’daki iki ilçede sular durulmuyor. Şalpazarı ve Çarşıbaşı ilçelerinde MHP’li adaylar kesin olmayan sonuçlara göre önde gözüküyorlar. Fakat sonuca itirazlar var. Şalpazarı’nda İYİ Parti, Çarşıbaşı’nda CHP sonuca itiraz etti. Ancak ilçe seçim kurulu itirazları kabul etmedi. Konuyla alakalı konuşan İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Faruk Beldüz, onlarda seçimin sonucunu ve bizim kazandığımız biliyorlar, şu an sandıklar yeniden sayılır korkusuyla uykuları kaçıyor, ifadelerini kullandı.

“YENİDEN SAYILIRSA KAYBEDECEKLER”

Sandıkların yeniden sayılmasında seçimi kazanacaklarını belirten Beldüz, 

“Bildiğiniz üzerine seçim sonuçlarına itiraz etmiştik.  Kurul itirazımı kabul etmedi. Komisyondaki oylama 3 e 3 çıktı. Komisyonda görevli hakimin kararıyla 4 e 3 oylama sonucuyla sandıkların tekrar sayılmasına ret kararı çıktı. Açıkçası Vakfıkebir ilçe seçim kuruluna ve oradaki komisyon üyelerine baskı yapılarak, sandıkların yeniden sayılmasına karşı çıktılar. Çünkü yeniden sayıldığı zaman kaybedeceklerini biliyorlar. Bundan dolayı uykuları kaçıyor. Şalpazarı’nda çeşitli ayak oyunlarıyla milletin iradesini hiçe sayıyorlar. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz Şalpazarlıların hakkını savunacağız. Bugün Trabzon İl Seçim Kuruluna müracaat ediyoruz. Orası da ret kararı verirse YSK’ya gideceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Konuyla alakalı konuşan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ise şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sandıktan çıkan her sonuç değerlidir ve saygı duyulmalıdır. Demokrasinin temelinde de bu vardır. Fakat son yerel seçim sonuçlarında şaibeli durumların oluştuğu ilçeler var. Bunlardan birisi de Şalpazarı ilçemiz, ilçe başkanımız ve belediye başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Sandık sonuçlarında tutarsızlıklar olduğu belirttiler. Hukuk birimimiz konuya müdahil olmuş durumda. İlçe seçim kuruluna yeniden sayım için yaptığımız itiraz reddedildi. Fakat ret için elle tutulur gerekçe sunulmadığı bize bildirdiler. Şu an evraklar hazır il seçim kuruluna itiraz edeceğiz. Buradaki itiraz da olumsuz olursa YSK’ya başvuracağız. Sürecin peşini bırakmayacağız. Sandığa giren her oy değerlidir. Milletin iradesi için mücadelemizi sürdüreceğiz, Şalpazarı halkının iradesine darbe vurulmasına izin vermeyeceğiz.”