Lider Alanyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan kaybettiği hafta daha önce hep olduğu gibi bu fırsatları tepmeyi adet edinmiş Trabzonspor; Başakşehir’den 5 gol yiyen Rizespor ile -yoğun yağış altında- karşılaştı.
 

Üç gün önce Avrupa maçı oynamış ama en azından seyahat yorgunluğu olmadığı için diğer Avrupa dönüşlerine göre biraz daha dinç olmasını beklediğimiz Trabzonspor, maça; Beşiktaş mücadelesini kazanan 11’le başladı.
 

İsmail Kartal’ın, topun Trabzonspor da kalmasına izin verdiği fakat pas bağlantılarını keserek ve kapılan toplarla tehlike yaratmak üzerine kurulu taktik düzenine karşı pas yapmaya çalışan fakat topu Jose Sosa ile buluşturmakta zorlanan Bordo-Mavili ekip, Nwakaeme ile bulduğu net pozisyondan yararlanamadı. Uzaktan Melnjak'ın attığı harika golle  1-0 geri düştü.
 

31. dakikada Filip Novak’ın sakatlanmasının ardından Kamil Ahmet'in sol açığa Abdulkadir’in sağ açığa geçmesi ile oyun düzeni değişti. Trabzonspor, tam bu dakikalarda Nwakame ile bir net pozisyon daha kaçırarak devreye 1-0 mağlup girdi. 
 

İkinci yarıya daha arzulu çıkan Trabzonspor ne kadar topu yere indirmeye, pasla çıkmaya çalışsa da yağan yağmurun sahayı ağırlaştırması buna müsaade etmedi. 
 

Ünal Hoca;  Majed Hosseini-Daniel Sturridge değişikliği ile bütün riskleri alıp yüklendiği sırada; Trabzonspor savunmasında verilen boşluklar, Rizespor’un net pozisyonlar yaratmasına sebep oldu. Trabzonspor; net pozisyonlar verdi ama galibiyeti getiren atağı başlatan Uğurcan'ın muhteşem kurtarışları Trabzonspor’u oyunda tuttu. Uğurcan, Milli takımın ilk kalecisi olması gerektiğini Şenol Hocaya kanıtladı. 
 

Abdulkadir Parmak, kanat adamı olarak başladığı futbol macerasında o bölgede etkili olamayınca; Ünal Hoca o bölgeye "SüperStar" Sturridge'yi yerleştirdi. İngiliz yıldız; golün asistini yapmasının yanında; sürekli kaleyi düşünüp 40 metreden vurduğu şutla Trabzonspor’un kale direği istatistiğine katkıda bulunarak verilen görevi iyi yaptı. Obi Mikel de verdiği mücadele ile takıma büyük katkı vermeye başladı. 
 

Bu arada maçın hakemi hakkında bir şeyler söylemeden geçmeyeceğim. Hüseyin Göçek, maç henüz 1-1’ken Sosa’nın pozisyonuna başta "devam" dese de Sturridge kaleciyle karşı karşı kalınca söz konusu pozisyonu durdurup faul çaldı. Hakemle ilgili en büyük ironi ise kırmızı kart görerek atılması gereken oyuncuları İsmail Kartal’ın oyundan almasıdır. (Diomande, Boldrin)


Bu kırılma maçında; hakemi de yenerek kazanmayı bilen Trabzonspor emin adımlarla zirve yolculuğunu devam ettiriyor.
 

Zor şartlar altında, pas yapmaya müsait olmayan bir zeminde; pas oyunu oynayan bir takımın geriye düşmesine rağmen hakemi de yenecek kadar inanmış ve hırslı olması, bu kadar sakat ve maç temposuyla bile Trabzonspor taraftarının yeniden "Şampiyonluk şarkıları" söylemesini sağladı.
 

Bu arada, unutmadan; Abdülkadir Ömür gibi ağır bir sakatlık geçiren milli takımızın genç oyuncusu Dorukhan Toköz’e bir an önce sahalara dönmesi temennisi ile geçmiş olsun. 
 

Selam ve Saygılarımla