Uzun ve yorucu bir maratonun ardından, ligin 35. haftasında, evinde Antalyaspor ile berabere kalarak matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, ulaştığı bu başarı ile birlikte, Türkiye’nin 81 ilinin yanında, dünyanın dört bir tarafındaki taraftarlarını da şampiyonluk kutlamaları için sokağa dökmüş oldu.

Antalyaspor’un da çok iyi mücadele ettiği karşılaşmada, Abdülkadir Ömür’ün yaptığı iki asistle, Cornelius ve Dorukhan’ın golleriyle iki sefer öne geçen Trabzonspor, maç sonu galibiyeti koruyamasa da, berabere kalarak, aldığı 1 puanla haftalardır bilinen ama resmileşmesi için gün sayılan “Şampiyonluk” unvanına sahip olmayı başarmış oldu. 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Sayın Celil Hekimoğlu’nun paylaştığı mesajında ifade ettiği gibi; “11 yıl aradan sonra kazanılan şampiyonluk ile  birlikte, 38 yıl sonra gelen kupamız” tüm camiamıza hayırlı olsun.

Bu arada, Trabzonspor’un sık sık 8. şampiyonluğa vurgu yapmasına üzülen bir kulübün yaptığı çocukça ve uzunca açıklamalara, Trabzonspor Kulübü, dün tribünde yaptığı 8. şampiyonluğa atıfta bulunan koreografi ile kısa ve öz bir cevap da vermiş oldu. Koreografideki yazı, anlayan için çok derin mesajlar içeriyordu. “Üzülme, davanın sahibi haktır, hak olan davada, zafer muhakkaktır.” Durum tespiti yapılan Zeus Sunağı mesajından sonra verilen bu ikinci mesaj, bazıları için gelecek kara günlerin habercisi gibi… Bekleyelim…

2010-2011 sezonunda, malum kulüp tarafından yapılan tarım faaliyetleri sonucu, tarlada başak veren ve sahada kusan çok futbolcular görmüştük ama sahada “nefret kusan” teknik adamı görmek de, bu sezona nasip oldu diyelim. Ne diyelim, biraz geç kaldılar. Bundan sonra derslerine iyi çalışsınlar, zira Trabzonspor, bundan sonraki yıllarda da, onları çaresiz bırakmaya devam edecek.

Bu büyük başarıda emeği bulunan, başta Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkanmız Sayın Ertuğrul Doğan olmak üzere, tüm yönetim kurulunu, başta Sayın Abdullah Avcı olmak üzere, tüm teknik yönetimi, başta Kaptan Uğurcan olmak üzere, tüm futbolcuları ve tüm kulüp çalışanları ile birlikte, yarattıkları sinerji ile birlikte, başarıda büyük emekleri olan, bu kulübe gönül vermiş Trabzonspor sevdalılarını, en içten duygularımla tebrik ediyor, sloganlaşan bir ifadeyi tekrar etmek istiyorum. “O sene bu sene, bundan sonra her sene”