Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Trabzonspor'un şampiyonluğuna dair değerlendirmelerde bulundu. Bordo-Mavililerin çok istekli olduğunu, 7'den 77'ye futbolu kovaladığını söyleyen Sancaklı, Fırtına'nın şampiyonluğu hak ettiğini ifade etti. Sancaklı ayrıca, Trabzonspor'a transfer olmak üzereyken nasıl kapıdan döndüğünü anlattı.

Saffet Sancaklı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sahaya baktığın zaman Trabzonspor daha organize daha istekli. Resmi olarak 38 sene şampiyon olmadılar. Trabzon, 7'den 77'ye futbolu kovalıyor. Sadece futbolcular yaptı desek haksızlık olur. Böyle bir atmosferle birlik oldular. Başarı gelecekse yönetimi, teknik heyeti, oyuncusu, malzemecisi, taraftarı, sokaktaki çaycısı birleşirse başarı gelir. Bence Trabzonspor bu sene bunu iyi yaptı ve şampiyon oldu. Fazlasıyla hak ettiler. Bir ara 20'şer puan fark vardı."

Saffet Sancaklı, Trabzonspor2

"Mehmet Ali Yılmaz Bey kulüp başkanı, Sadri Şener ikinci başkan, Şenol Güneş de teknik direktör olmuş Trabzonspor'a. Yanılmıyorsam 1990-91 senesi filan. Çağırdılar beni, Mehmet Ali Bey'in ofisinde görüştük, para anlaştık ve el sıkıştık. İlk gün Mehmet Ali Bey'in odasında karşılandım. İkinci gittiğimde Sadri Şener beni çağırdı, gel konuşalım diye beni çayhane gibi bir yere soktu. Anladım orada ters bir durum var. Trabzonspor'un caydığını anladım. Sadri Bey bana ters davranıyordu. Söyleyin istemediğinizi biz gidelim dedim. Trabzonspor almadı beni. Yıllar sonra Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda da mı Belçika'da mı nerede? Ben de oradayım. Şenol Güneş de A Milli Takım Teknik Direktörü olacak. Orada sohbet açıldığında birisi dedi ki '3 büyüklerde oynadın, Trabzonspor'da neden oynamadın?' Dedim vallaha direkten döndüm. Sonra hocaya sordum, neden almadınız diye. 'Bir gazeteci, Saffet Sancaklı'nın kalbinde problem var, onu almayın' dedi, seni o yüzden almadık'. Biz de böyle direkten döndük Trabzonspor'dan."