61trabzonhaber- 

Trabzonlu Bürokratlar ve İşadamları Derneği’nin (TİAB) İstanbul Ümraniye’de Orman Bakanlığına ait arazide bulunan tesisine Ümraniye Belediyesince el konuldu.

Yaklaşık 10 yıl önce kiralanan ve 5 milyon dolar masraf edilen arazinin alınması Trabzonluları derinden yaraladı. Uyuşturucunun, fuhuşun ve kanunsuz işlerin döndüğü yeri koruyup güzelleştirerek vatandaşlarımızın hizmetini sunduklarını belirten Dernek Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “10 yıl önce kiralık 5 milyon dolar masraf ettik, burası uyuşturucu ve fuhuşun olduğu, her türlü kanunsuz işlerin yapıldığı ormandı. Atalay Şahinoğlu başkanlığında burayı aldık. Ve içindeki kiracıya para ödeyerek aldık. 493 dönüm yer.  Taş duvar ve güvenlik kameralarıyla çevirdik. Buradaki bizim kira süremiz bitti. Bitmesine yakında raporlarımız hazırladık. Orman bakanlığından geldiler raporlar hazırlandı İstanbul ve Ankara’ya gitti. Kanunlara uyduğumuz, kirasını zamanında ödediğimiz ve ormana iyi baktığımız için bize devam etmemiz konusunda onay verdiler. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da onayından geçti.  Trabzon Namusudur Bizde bundan 5-6 ay önce eski orman bakanı Osman Pepe ile şimdiki Orman bakanımızla görüştük. Onunda onayını aldık. Ardından seçim süreci başladı. Ümraniye belediye Başkanlığına aday olan İsmet yıldırım “Ben Trabzon parkı İstanbul belediyesine alacağım” diye vaat veriyor. Kendisiyle görüştük.  Trabzonlu kanaat önderleriyle dernekte toplantı yaptık. Bizden parkı almayacağını ifade etti. Seçim oldu bitti, orman bakanlığına dilekçe verdi. Benim ülkücü olduğumu bilmeyen yoktur benim için solcu demişler. Bakan Süleyman Soylu ile biz konuştuk. Siz sessiz kalın tepki vermeyin konu bendedir dedi. Bu arkadaşımız bir kibir bir gurur içerisinde ne yaptığının farkında değil. Kendisini aklı selime davet ediyorum. Hukukun üstünlüğüne hakkın adaletin yerine gelmesine talep ediyorum. Bizden 2 misli büyük yer var orayı verelim dediler kabul etmedi. Trabzon’un bayrağının asıldığı yer Trabzon namusudur. Bizim namusumuza göz dikmeyin. 

yasar-ascioglu-666.jpg
 

 Hakkımızı Arayacağız 
 

Biz burayı alırken Cumhurbaşkanımız Recep TAYYİP Erdoğan’dan destek verdi. Tayyip bey buraya Fevzi hocayı gönderdi. Tayyip beyin biz yapmış olduğu jestlerden dolayı kendisine müteşekkiriz. Bu kibir abidesi kardeşimiz. Kendisini belediye başkanı olmak suretiyle dünyanın merkezinde zannediyor. Sanki onun lafının üzerinde laf konuşulmaz tarzında bizi hiç kale almadı. Orman bakanlığı ilk dilekçelerine ret cevabı verdi. Ocak 19’unda Gece operasyonuyla 20’sinde tekrar dilekçe vermek 23’ünde onlara verildi. . Ümraniye’ye tahsis edildi. Hukuki haklarımız saklı hukuk devletinde  hakkımızı arayacağız. Ve bu işin hakkı yerine hukuk teslim edecektir. İstanbul’da belediye buna benzer örnek var. Trabzonlu ve Ümraniye halkına hizmet etmek için kurduğumuz, Trabzonluların tüm derneklerinin toplanma yeri olacaktı. Şimdi tüm dernekler ayakta. Trabzonlu milletvekilleri bakanlar bu işten haberdar. Burada hakkımızın yendiğinin herkes farkında. Bakan Albayrak’ta bu konuda bize her zaman destek veriyor. Yerimizi geri istiyoruz” ifadelerini kullandı.  
 

TİAB’a destek!
 

Trabzon Dernekleri Federasyonu İsmail Şatıroğlu’da konuyla ilgili, “On yıldır, Trabzonlu bürokratlar ve İşadamları Derneğimizce (TİAB), Trabzon Park adıyla, kültürel amaçlarla kullanılan ve Derneğimizce güzide bir tesis haline getirilen ve Trabzonspor bayrağımızın dalgalandırıldığı Ümraniye'deki Orman Bakanlığına ait araziye, Ümraniye Belediyesince el konulmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Trabzonluların çatı kuruluşu olan Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) olarak, TİAB'ın değerli kurucuları, üyeleri ve yöneticilerinin, uzun zamandan beri vermiş oldukları haklı mücadeleyi, en üst seviyede destekleyerek izliyorduk ve yanlarında olduk. Bu gün maruz kaldıkları bu haksız uygulamayla ortaya çıkan durumda da aynı desteğimiz daha da güçlü bir şekilde sürecek ve Derneğimizin ve Trabzonluların yanında olmaya devam edeceğiz. Trabzon'u ve Trabzonluları temsil eden, güçlü yapısıyla daime güzel çalışmalarda bulunmuş olan Derneğimizin bu badireyi aşmasında, çözüme ulaşmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Yasal haklarını kullanmada ve korumada Derneğimizle kol kola olacağız. Hukuksuz ve maksatlı olduğuna inandığımız bu emrivakiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi en doğal ve ısrarlı bu talebimizdir.”