61trabzonhaber-spor servisi

Bir dönem Trabzonspor’un da teknik direktörlüğünü yapan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, şampiyonluk yarışını ve Trabzonspor’u değerlendirdi. 61Trabzonhaber.com spor servisine özel açıklamalarda bulunan Çalımbay, Trabzonspor’un ve Galatasaray’ın iyi bir takım kadrosuna sahip olduğunu belirterek, iki takımın da zaman içinde daha iyi olacağını ifade etti.

Çalımbay; “Lig şampiyonluğu için Trabzonspor ve Galatasaray’ın geniş ve iyi bir kadro yapıları var. Şampiyonlar Ligi Galatasaray’ı biraz tökezletti. Ve de tam olarak kadrosu oturmadı. Fakat Galatasaray’ın zamanla çok daha iyi olacağını ve yarışta çok iddialı duruma geleceğini düşünüyorum” dedi.

Tecrübeli teknik adam Trabzonspor’la ilgili değerlendirme yaparken de; “Trabzonspor’un çok iyi bir kadrosu var. Yusuf  Yazıcı, Onazi ve Abdülkadir’in olmayışı, takımı önemli ölçüde etkiliyor. En azından, geçen yıl ki baskın ve dirençli görüntüsünün biraz altında Trabzonspor.  Orta alandaki oyuncular, naif ve hücuma dönük isimler. Bu yüzden Trabzonspor kolay gol yiyor. Fakat Yusuf, orta alanda çok koşan bir yapıya sahipti. Hem defansif hem ofansif  yani çift yönlü katkı veriyordu. Onazi’yi de yabana atmamak lazım. Onunda savunma yönü takıma büyük katkı sağlıyordu. Şimdi Trabzonspor, bu üç isimden mahrum. Fakat yine de çok kaliteli bir oyuncu gurubu  var. Ben Trabzonspor’un daha iyi olacağını, özellikle sakatların dönmesi ile yarışa çok daha fazla ağırlığını koyacağını düşünüyorum. Kadro kalitesi bakımından Trabzonspor ve Galatasaray’ı avantajlı görüyorum. Ligde ayrıca Alanyaspor, Malatyaspor gibi takımların da oturmuş ve iyi oynayan takımlar olduğunu, yabana atmamak gerekir”  diye konuştu.