İnan Avrasya Üniversitesi standında yaptığı açıklamada ‘’Sakın beni bu kurum staja almaz ya da bu şirket işe almaz diye düşünmeyin, hayalleriniz ayağınıza kadar geldi, bunu iyi değerlendirin’’ dedi.

İnan ‘’İkincisi düzenlenen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı Cumhurbaşkanlığı  İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen çok güzel bir etkinlik. Samsun’dan Artvin’e, oradan Bayburt’a kadar bütün üniversiteler destekliyor ve öğrencilerini bu fuara yönlendiriyor. İki gün içerisinde 20 bin civarında öğrenci bu fuarda olacak. Üniversitemizden de bu etkinliğe çok ciddi anlamda başvuru ve katılım olduğunu görüyoruz. Eski yıllarda bu tür faaliyetler yoktu. Şu anda kurumlar, şirketler öğrencilerin ayağına kadar geliyor ve buyurun staj imkanları, iş imkanları bunlardır diye sunuyor. Bütün öğrencilerimizin bundan faydalanması lazım, mezun ya da devam eden öğrenciler fark etmez bunu çok iyi değerlendirmeleri lazım. Birinci ya da ikinci sınıfta ya da sonuncu sınıfta olmaları fark etmez, kariyer zaten bir planlama meselesidir. Bu şirketleri kurumları görerek kariyerlerini planlayabilirler. Ona göre derslerine çalışır, ona göre planlama yapabilirler.

thumbnail-haber-2.jpg

İster fen bilimleri alanında olsun, ister sosyal bilimler alanında olsun burada çok ciddi bir şirketler bütünlüğü var. Umarım öğrencilerimiz bunlardan faydalanırlar. Şu kurum beni staja almaz şu şirket beni işe almaz diye bir şey yok, herkesle görüşmek konuşmak gerekir, önemli şirketlerin yetkilileriyle burada görüşmek, sohbet etmekte önemli bir şeydir,  bu onların sosyal başarılarını arttıracaktır. Dolayısıyla bütün bunları düşünerek öğrencilerimize buraya gelmeyi, burayı paylaşmayı ve kariyer planlarını ona göre yapmalarını tavsiye ediyorum’’.

thumbnail-haber3-002.jpg

Avrasya Üniversitesinin fuardaki standını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da ziyaret etti.