“Beş yıl sonra böyle bir belediye bulmak istemezdim”

Daha evvel başkanlık yaptığı belediyede, bir dönem Ak Parti’ye görevi devreden ve son yerel seçimlerde, 5 yıl aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturan Ramis Uzun; “Belediyeyi bu şekilde bulmak istemezdim”  dedi. Yığınla birikmiş sorun olduğuna işaret eden başkan Uzun; “5 yıl sonra görevime geri döndüm. Açıkçası hayal kırıklığı yaşadım. Elini attığın her yerde bir sorun çıkıyor. Maddi, manevi, idari, teknik konuların hepsi problemlerle dolu. Bunun yanı sıra bir sürü mahkemelerimiz de var. Beşikdüzü ilçesinin 5 yılına yazık olmuş” dedi.

“Teleferik projesi doğru ama farklı bir yol izlenmeliydi”

Çok tartışılan teleferik projesi ile ilgili olarak da konuşan başkan Ramis Uzun, “Proje Karadeniz ve yöremizin turizmi açısından önemli ve yararlı bir projedir.  Projeyi hayata geçirirken izlenen yol, Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesini işin içine katmak şeklinde olmalıydı. Eğer Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir belediyesini katarak projeye başlanmış olunsaydı,  kısıtlı imkanlara sahip Beşikdüzü belediyesi de bu denli borca sokulmaz ve sıkıntılı bir hale gelmezdi. Beşikdüzü ilçemize ve topluma yararlı olacak hiçbir projeyi iptal etmeyeceğim. Bu yönde, seçim öncesi dedikodular üretildi ama böyle bir düşünce bana ait değildir”  dedi.

43f10da5-3816-4af1-a57a-fb1bc783a744-001.jpg

Büyükşehir ve bakanlıklarla ilişkiler…

Büyükşehir belediyesi ile şu ana kadar ki süreçte uyumlu bir dönem geçirdiklerine işaret eden Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun;  “Büyükşehir belediye başkanımız sayın Murat bey her talebimizle ilgileniyor. Sağ olsunlar. Bakanlıklar ile de ilişkilerimiz iyi düzeyde. Şu an ilişkiler bazında bir ayrımcılık görmüyorum. Zaten olmaması da gerekir. Biz muhalefet partisine mensup olsak da, halk için hizmet ediyoruz, hükümet hepimizin. Aksi şekil düşünülmesi abesle iştigal olur. Umarım bu anlayış, bu bakış açısı devam eder” dedi.

“Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biriyiz”

Türkiye bazında en borçlu belediyelerden birinin kendi belediyeleri olduğuna dikkat çeken Ramis Uzun; “Türkiye genelinde nüfus ölçeğine oranla baktığınız zaman, en çok borcu olan belediyelerinden biri  Beşikdüzü belediyesidir. Kısa zaman içerisinde çok önemli hizmetler ürettiklerini ifade eden Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun sözlerine şöyle devam etti:

39a47ba8-81db-498a-b840-386cf09d2356-001.jpg

“ 6 Ayda büyük mesafe! Tüm okullar ve 58 cami temizlettik”

“Kimsenin yapamadıklarını 6 ayda yaptık. Yapacağız da! Mahallelerin yollarını yaptığımız gibi yayla yollarına da elimiz değdi. Temizlikte önemli hizmetler yaptık. Güven ve huzurun tesisi, sosyal etkinlikler ile önemli mesafeler aldık. Tüm okullarımıza, okullar açılmadan evvel 15 gün boyunca temizlik hizmeti verdik. Okullarımızı eğitim öğretim öncesi hazır hale getirdik. Tam 58 camimizin, belediye imkanları ile temizliklerini yaptırdık. Bu bizim belediye olarak hassasiyetimizdir ve hizmetlerimiz aynen devam edecek”.

“Beşikdüzü bunları hak etmemişti!”

Başkan Uzun, eski başkan döneminde Best Otel binası ve iki Okul binası ile köy Enstitüsü Parkının yıktırıldığına işaret ederek; “Üstelik bu yıkımların bir kısmı Miraç Kandili gecesi yapıldı. Vatandaş camideyken, ‘ne oluyor’ diye dışarı çıkarak, bu vahim duruma şahit oldu. Beşikdüzü bunları hak etmiyordu. Birçok mağdur vatandaşımız var. Onların haklarını, imkanlarımız dahilinde korumaya çalışıyoruz. Bugün ekonomik sıkıntılar var, tüm belediyelerde var fakat Bizimki zaten çok ağır! Ama buna rağmen ilçemize ve topluma yararlı projeler tamamlanacak”  dedi.

33367a17-37d1-4212-8d40-17f7c1765940-001.jpg

“İTTİFAKIN EN İYİ OLDUĞU YER BEŞİKDÜZÜ”

Millet İttifakı çerçevesinde, ittifak anlayışının en iyi olduğu bölgenin Beşikdüzü olduğuna işaret eden belediye başkanı Ramis Uzun; “İnanın samimiyetle söylüyorum. İYİ Partili meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte, aynı partilere mensupmuşuz gibi birlikte yönetiyoruz.