Yıldız’ı makamında ziyaret eden Göçer eserinin uluslararası Hukuk alanında Türkiye de yayınlanan ilk kitap olduğuna vurgu yaparak, ‘’Amacı Güvenlik Konseyi’nin insan hakları alanındaki faaliyetinin hukuki çerçevesini aydınlatmaktır. Kitabımın hazırlık çalışmalarına 2004 yılında konuk profesör olarak bulunduğum Fransa ve İsviçre’de iken başladım. Yoğun biçimde Fransızca ve İngilizce kaynaklardan yararlanarak hazırladığım bu eser, uzun yıllar süren bir bilimsel çalışmanın ürünü olarak 2009 da Kıbrıs’ta iken tamamladım. Kitap şu ana dek 654 bilimsel atıf almıştır.Bu özel eseri görev yaptığım Avrasya Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı’na hediye etmek istedim’’ dedi.

img-9245.JPG

YILDIZ; HOCALARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

     Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise Prof. Dr. Mahmut Göçer’in eserlerini incelenme fırsatı bulduğuna dikkat çekerek ‘’ Hocalarımızın kitaplarına, projelerine baktığımızda ekibimizin kalitesini görüyoruz. Avrasya Üniversitesi olarak bu çalışmaları yapan insanlığa eser bırakan hocalarımızla gurur duyuyoruz’’dedi.

PROF. DR. MAHMUT GÖÇER KİMDİR

     1967 Malatya doğumlu olup, yüksek öğrenimini 1989 yılında Ankara’da tamamladıktan sonra İdari Yargı Hakimlik sınavını kazanarak bir yıl kadar Hakimlik görevini icra etmiştir. YÖK’ün yurt dışı Doktora Burs sınavını kazanarak Fransa da Marsilya Hukuk Fakültesinde Anayasa Hukuku doktorasını tamamladı. Yurda dönüşünde 10 yıla yakın Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görev yaptı. 2002 yılında Uluslararası Hukuk Doçenti oldu. Daha sonra Kıbrıs’ta Yakın Doğu ve Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde uzun yıllar görev yaptı. 2009 yılında İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesine İdare Hukuku Profesörü olarak atandı. 2004 ve 2013 yıllarında Fransa da Marsilya Akademisinde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Prof. Dr. Mahmut Göçer Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görevine devam etmektedir.