Bölgesel

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Murat Zorluoğlu'na: "Halkı yanıltmayın"

Abone Ol

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentin depremden 4. derecede etkilenecek bölgelerden bir tanesi olduğunu açıkladı, KTÜ’den emekli Prof. Dr. Osman Bektaş, “Sn. Zorluoğlu lütfen halkı yanıltmayın.” diyerek uyardı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentin depremden 4. derecede etkilenecek bölgelerden bir tanesi olduğunu açıkladı, KTÜ’den emekli Prof. Dr. Osman Bektaş bu açıklamanın ardından uyarıda bulundu.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentin depremden 4. derecede etkilenecek bölgelerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Başkan Murat Zorluoğlu, “Biz depremden 4. derecede etkilenecek bölgelerden bir tanesi olmamıza rağmen elbette ki bu riski göze alamayız. O nedenle bu riski ortadan kaldıracak ve deprem öncesinde gereken tedbirlerin alınması anlamında çalışmalarımızı yapacağız. Çünkü deprem olduktan sonra bu çok daha maliyetli bir durum arz ediyor. Çünkü sadece yapılar değil insanlarımızı da kaybediyoruz. Bu da telefi edilemeyecek zarar anlamına geliyor. O manada Trabzon’umuzu afetlere, bizim öncelikli riskimiz daha çok sel felaketleri ve heyelanlar ama deprem anlamında da gereken tedbirleri almak bizim boynumuzun borcu.” açıklamalarında bulundu.

PROF. DR. BEKTAŞ DOĞRU BİLGİ VERİLMEDİĞİNİ SAVUNDU

Başkan Murat Zorluoğlu’nun bu açıklamalarına KTÜ’den emekli Prof. Dr. Osman Bektaş tepki gösterdi. Başkan Murat Zorluoğlu’na Prof. Dr. Osman Bektaş, “Sn. Zorluoğlu lütfen halkı yanıltmayın. ‘Trabzon'un deprem bölgesi olmamasına rağmen..! ‘Biz depremden 4. derecede etkilenecek bölge...’ gibi basına verdiğiniz demeçler 2019 da yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliği ve Deprem Tehlike Haritası bilgileriyle uyuşmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Abone Ol