Irak'ın kuzeyinde; terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı yürütülen Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ve Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

Bakan Akar'dan taziye mesajı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı.

Akar'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Kahraman silah arkadaşlarımız, 24 Mayıs 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Hulusi Akar

Akar sınıra gitti!

Pençe Kilit Operasyonu'nda teröristlerin hain saldırısında dört askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.