28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir, 28 Şubat için bir açıklama yayınladı. "28 Şubat Post Modern Darbesi vesayetin en karanlık yüzüdür" diyen Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 

"28 Şubat post modern darbesinin 23. sene-i devriyesinde nereden ve kimlerden gelirse gelsin darbelere karşı olduğumuzu hatırlatmak için buradayız.
 

Bu topraklarda vesayetçiler 1. Meşrutiyet'ten 15 Temmuz'a kadar her on yılda bir darbe yaptılar, ülkemizi sosyal ve ekonomik açıdan çok büyük zararlara uğrattılar. Bu anlamda '28 Şubat Post Modern Darbesi' vesayetin en karanlık yüzüdür.
 

28 Şubat 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulunun aldığı kararlar neticesinde Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeler hiçe sayılarak inançlı insanların toplumun her alanından tasfiyesi amaçlanmıştır. Dönemin Refah Yol Hükumeti istifaya zorlanmış ve halkın iradesi hiçe sayılarak vesayetçilerin istediği hükumet kurulmuştur. Askerler direkt yönetime el koymak yerine bunu medya üzerinden algı oluşturarak kendi deyimleri ile demokrasiye balans ayarı yapmışlardır.
 

Vesayetçi medya darbeye zemin hazırlayarak kaos ortamı oluşturdu, etnik ve mezhepsel gerilimi tırmandırdı, insanları ayrıştırdı, kamplara böldü, ekonomik dengeleri alt üst edecek provoke haberler yaptı. Sözde irtica ile mücadele adı altında Kur'an Kursları ve İmam Hatipler'in orta kısımları kapatıldı. 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildi. 
 

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı ile binlerce kişinin eğitim hakkı ellerinden alındı. Birçok vakıf ve dernek kapatılarak faaliyetlerine son verildi. Katsayı uygulaması ile üniversiteye giriş sınavlarında eğitimde fırsat eşitliği ilkesi hiçe sayıldı. Batı Çalışma grubu adındaki bir oluşumla binlerce insan fişlenerek ordudan atıldı ve kamudaki görevlerine son verildi.
 

Hukuk kuralları geriye işletilerek kazanılmış haklar yok sayıldı. Bankalar hortumlandı , faili meçhul cinayetler arttı ve asıl amacı Anadolu Sermayesi'nin gelişimini engellemek olan 28 Şubat Darbesi'nin ülkemiz ekonomisine maliyeti tam 381 milyar dolar oldu. Refah Partisi kapatıldı ve dönemin başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı getirildi. 11 Ekim 1998'de başörtüsü yasağına karşı dünyanın en büyük sivil toplum eylemi düzenlendi. Binlerce insan el ele tutuşarak özgürlük zinciri oluşturdu. Bu eylemde yüzlerce kişi tutuklanarak birçoğu idamla yargılandı.
 

28 Şubat Darbesi küresel bir projeydi ve sadece Türkiye değil Dünya'da da Küresel Haçlı Savaşı'nın muhatabı olan birçok ülkede 28 Şubat yaşanmıştır yaşanmaya da devam etmektedir.
 

28 Şubat'ı planlayan sadece askeri yapı değildi bu darbenin medya, akademi, sivil, bürokrat, sermaye ve siyaset boyutu vardır o nedenle bu darbeci yapılanmanın her kanadı yargılanmalı ve mahkeme kararlarıyla da darbe olduğu tescillenen 28 Şubat'ın tüm sorumluları adalet önünde hesap vermelidir.
 

Bin yıl sürmesi planlanan 28 Şubat Post Modern Darbesi, Türkiye'nin toplumsal ve siyasal ortamındaki büyük değişim ile asıl hedefine ulaşamamıştır fakat yarattığı mağduriyetler hala daha devam etmektedir.
 

Amacımız 28 Şubat Darbesinin ve tarihe kara bir leke olarak geçen, inancımıza, milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan saldırıların ve zulümlerin intikamını almak değil milletimizin önüne bir daha böyle engeller çıkmaması için geçmişi unutmamak unutturmamaktır.
 

28 Şubat'ı unutmadık unutturmayacağız."