PROJE TANITIM TOPLANTISI GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ!

Cumhur İttifakı AK Parti Yomra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Özdemir yoğun katılımla gerçekleşen tanıtım toplantısında projelerini açıkladı. Yaklaşık bin kişinin takip ettiği proje tanıtım toplantısında 44 mega proje tanıtıldı. Başkan Adayı Abdulkadir Özdemir salonda bulunanlar tarafından büyük alkış ve destek aldı. Gövde gösterisine dönüşen toplantıda Başkan Adayı Özdemir’in konuşması alkışlarla ve tezahüratlarla sık sık kesildi.

BAŞKAN ADAYI ÖZDEMİR: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Özdemir konuşmasında şunları söyledi, Karadeniz'in parlayan yıldızı güzel İlçemizde yetişmiş olmanın verdiği gururla, Cumhur İttifakı Yomra Belediye Başkan adayı olarak, sizlerin huzuruna çıkmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, teşkilatımızın ve Cumhur İttifakı ortaklarımızın destekleri ve hemşerilerimizin teveccühleriyle çıkmış olduğumuz bu kutlu yürüyüşte, bizleri yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum.  Geçmişte, büyüklerimizden görüp benimsediğimiz ahlâkî değerleri göz ardı etmeden, unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi yeniden yaşamak ve yaşatmak, önceliklerimiz arasında olmakla birlikte, ilçemizi çağın gereklerine uygun projelerle buluşturmak için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü buradan vermek istiyorum.  Her metrekaresine sevdamızı nakış nakış işlediğimiz güzel ilçemize kazandıracağımız eserler ile gönüllerde hoş bir seda bırakmak, bize inanan ve güvenen kıymetli hemşerilerimizi mahcup etmemek, en temel amacımızdır.  Bakanlıklarımızın ve kazanılması muhtemel Büyükşehir Belediyemizin önemli desteğiyle, 25 mahallemizin tamamıyla yakın istişare kültürünü benimseyerek ortak akılla, bugün burada tanıtımını yapacağımız projeleri hayata geçirmek için gayretle çalışacağımızın sözünü veriyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyerek hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

0127e9ca-d7ee-43d3-b58d-1e5ba46f8066

İL BAŞKANI MUMCU: YOMRA HAKETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu yaptığı konuşmada AK Parti’nin bir hizmet partisi olduğunu belirterek “Genç, dinamik, dürüst bir aday Yomra’ya hayırlı olsun. Ben inanıyorum ki o gençliği ile dinamikliği ile Yomra’yı ayağa kaldıracak ve 5 yıldır özlemle beklenen hizmetleri tekrar Yomra’ya kazandıracak bunda iddialıyız. AK Parti hizmet partisidir. Yomra 5 yıldır hizmete hasret. Yomra gerçekten AK Belediyecilikten 5 yıldır mahrum bizler inşallah 31 Martta bu makus tarihi yeneceğiz Abdulkadir başkanımız ile. Zamanında milletin isteklerine sağır olanlar, göz ardı edenler ve milletin tokatını yiyenler Yomra’ya hizmet edemezler. Yomra’ya hizmet edebilecekler merkezi hükümet ile birlikte, bakanlarımız, milletvekillerimiz ile birlikte belediye başkanlarımız ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Metin Genç ile birlikte sinerji oluşturarak inşallah Yomra’ya hak ettiği, en iyi hizmetlere kavuşmasını sağlayacağız.” dedi.

60619a05-fe00-4bd6-b117-b9bb6cd54f98

AHMET METİN GENÇ “ÖZDEMİR’İN BÜTÜN PROJELERİNE KEFİLİM” 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Yomra’nın Trabzon’un en çok büyüyen, en çok gelişen ilçesine olduğuna dikkati çekerek “ Allah nasip ederse bizi Yomra’mızda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Abdülkadir Özdemir kardeşimle birlikte çok daha fazla çalışır göreceksiniz. Abdülkadir Özdemir’in size sunacağı projeler aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak Ahmet Metin Genç’in de size kefil olduğu projelerdir.” dedi.

MİLLETVEKİLİ KOÇ: YOMRA’YI REİSİ İLE BULUŞTURACAĞIZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç: “Benim ana ocağım Yomra. Öksüz kaldı Yomra babasız kaldı Yomra, sevdiklerinden mahrum kaldı Yomra. Bizim Yomra’da eksiğimiz ne diye düşündüm. Yomra AK Parti belediyeciliği ile gerçek belediyecilik ile karşılaşacak çünkü Yomra öksüz, kardeşlerinden uzaklaşmış, sahipsiz sizler hemşerilerim arkadaşlarım öyle bir çalışacağız ki hasreti gidereceğiz Yomra’yı reisi ile buluşturacağız. Abdulkadir başkan yalnız değilsin ne için uğraştığını neye talip olduğunu herkes biliyor Yomra kaybettiklerini teker teker kazanacak.” diye konuştu.

7b369964-6041-4767-bcdd-0dc1cc48ef72

MİLLETVEKİLİ BÜYÜKAYDIN: YOMRA BU PROJELERİ HAKEDİYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın: “Burada uzun yıllar ticaret yapan bir kardeşiniz olarak Yomralı olmayı hak ettiğini ifade ederek “ Yomra’nın şöyle bir özelliği var şehirler batıya doğru büyürken doğuya doğru büyüyen Yomra’mızda her geçen gün yaşanan nüfus artışı ile gelişmesi ile beraber birçok projeye birçok güzelliğe ulaşması gerekirken AK Parti belediyeciliğinden uzaklaştığını hepimiz hatırlıyoruz. O yüzden Türkiye belediyecilik AK Parti ile güzelleşmiş ve hizmet almıştır bizler Yomra ilçesi olarak mola vermiştik ama tekrardan harekete geçirmeye var mıyız? Yomra’da sevgili kardeşim Abdulkadir başkanımız her geçen gün ibremizi biraz daha yukarıya çıkardığı için teşekkür ediyoruz. Abdulkadir kardeşimizin Yomra’ya en güzel şekilde başkanlık yapacağına ben kefilim Yomra halkının da kendisini seveceğini ve bu sevgiyi her geçen gün yukarı taşıyacağını düşünüyorum. Yomra bu projeleri hak ediyor ilçemiz daha güzel hizmetlere layık AK Parti belediyeciliğini Yomra’ya kazandırdığımızda bu projeleri gerçekleştireceğimize söz veriyoruz.” dedi.

MYK ÜYESİ GÜNNAR: YÜKSEK BİR OY İLE SEÇMELİSİNİZ

AK Parti MYK Üyesi Dr. Adnan Günnar ise “Geçen seçimde Yomra’da yapılan hataları, eksikleri yapmadan samimiyet ile hem Yomra için hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi için hem Türkiye için hem de Gazze’de inim inim inleyen ağlatanlara ders vermek için Yomra’dan güçlü bir ses çıkararak Abdulkadir Özdemir’i yüksek bir oy ile seçmemiz gerekmektedir.” dedi.

MİLLETVEKİLİ KARAİSMAİLOĞLU: HİZMETİN İYİSİNİ GETİRMEK İÇİN KOŞACIĞIZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu: “Yomra kararını vermiş 31 Mart’ta sandıkları patlatacak. 5 yıl önce Yomra’da bir trafik kazası oldu ve farklı bir parti yönetime geldi ve biz Yomra ile kontak kuramadık. Gelişen Türkiye’de Yomra’nın faydalanması konusunda istişaremiz olmadı. Gönül ister ki burada da şehrine hizmet etmek isteyen arkadaşlarımız olsun ve oturup o masada sorunları konuşup çözümler üretip sorunları halletsek. Önümüzde bir fırsat var 31 Mart bizim için fırsat bu yapılmayan işlerin hesabını sormak için önemli bir fırsat bu heyecanı görüyoruz Yomra kararını vermiş inşallah Abdulkadir kardeşimiz Yomra’da yaşayanların hayatını kolaylaştırmak için hizmetleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Sandıktan bize ne kadar güçlü destek verirseniz o güçle önümüzdeki 5 senede Yomra’da daha kolay yaşamanız için gelişmesi, büyümesi ve cazibe merkezi olması için büyük bir destek ile hükümetimiz ve iktidarımız ile birlikte en güzel hizmetleri Yomra ile buluşturacağız. Hizmetin en iyisini sizlere getirmek için koşacağız.” diye konuştu.

İŞTE AK PARTİ’NİN YOMRA İÇİN PROJELERİ!

Daha sonra Başkan Adayı Abdulkadir Özdemir, projelerinin tanıtımını yaptı. Başkan Özdemir projelerini, Turizm, Eğitim, Ulaşım, Sosyal alanlar başlıkları altında sunumunu yaptı. İşte Başkan Özdemir’in mega projeleri;

TURİZM İLE İLGİLİ PROJELER

GASTRONOMİ GÜNLERİ

Yerel ve Uluslararası yeme-içme kültürünü şehrimizde tanıtmak amacıyla her yıl gastronomi günleri düzenleyeceğiz.

KANO-RAFTİNG TURİZMİ

Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile ortak çalışma yürüterek ilçemizde kano (rafting) turizmini başlatacağız.

FESTİVAL YAYLA ŞENLİKLERİ TURiZM

Bildiğiniz üzere İlçemizin öncülük ettiği Yöresel Armutluk Düzü Mevkiindeki LİGARBA Şenliklerimizde ve TAŞKÖPRÜ Şenliklerimizde Halkımız eğlenme ve doğal sosyalleşme fırsatları buluyor. Bu Tür şenliklerimizi destekleyerek hem sayılarının artmasını hemde kültürel zenginliklerimizin çeşitlendirilmesini amaçlamaktayız. Gelenekselleştirmeyi hedeflediğimiz GASTRONOMİ GÜNLERİ bu tip şenliklere en kısa süre de dahil olacaktır.

SEYİR TERASLARI

Boru Dağı’nda 1 adet, Çağlıhanlar’da 1 adet ve Çamlıyurt’ta (Simena) 1 adet olacak şekilde 250 m² ile 750 m² arasında alana sahip toplam 3 adet Seyir Terasını Yomra’mıza kazandıracağız.

MESİRE ALANLARI

Çamlıyurt Mahallesi, Oymalı Mahallesi, Demirciler Mahallesi, Özdil Mahallesi

YAŞAYAN SOKAKLAR

Hedefimiz bir çok sokağımızı spor, sanat, çocuk, engelsiz ve yaş almışlara yönelik temalarla canlandırmak ve güzelleştirmektir.

BELEDİYE KONUK EVİ

Turizme hizmet etme amacıyla Yomra Belediyemize ait Oymalı Mahallesinde bulunan Ek Hizmet Binasının tadilatı yapılarak Yomra Belediyesi Konuk Evi’ne dönüştürülmesi sağlayacağız.

EĞİTİM İLE İLGİLİ PROJELER

EĞİTİM BİNALARI

Kanuni Eğitim Araştırama Hastanesi yanı 24 derslik ilkokul inşaatı başladı, takibi yapılacak.

Kaşüstü Mahallesi merkezde 32 derslik ilkokul.

Kaşüstü Mahallesi 24 derslik ortaokul.

Kaşüstü Eğitim Araştırma Hastanesi yanı 6 derslik Anaokul.

Sancak Mahallesi 24 derslik ilkokul.

Özdil Mahllesi kapanan ilokul binası tadilat edilerek Halk Eğitim dersliği yapılacak.

Belediye Kreşi

KÜTÜPHANELER

Yomra Halk Kütüphanesi: Sancak Mahallemizde atıl bırakılmış olan Yomra Belediyesine ait inşaat halindeki yapı Halk Kütüphanesi amacıyla yapımı tamamlanacaktır.

Çocuk Kütüphanesi: Halk kütüphanesi binasının içinde çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir kütüphane alanı oluşturarak, çocukların okuma alışkanlıklarını teşvik etmeyi ve eğitimlerine katkıda bulunmayı planlıyoruz.

Dijital Kütüphane:  Halk kütüphanesi binamızın içinde gençlerimize hizmet sunmak amacıyla dijital bir kütüphane oluşturmayı planlıyoruz. Bu dijital kütüphane, gençlerin dijital ortamda erişebilecekleri zengin bir kaynak havuzunu içerecek ve e-kitaplar, sesli kitaplar, interaktif öğrenme materyalleri gibi dijital içerikleri sunarak onların bilgiye erişimini kolaylaştıracağız.

YOMRA ÖĞRETMEN EVİ

İlçemizin eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyaçlarını karşılamak ve turizme katkı sağlamak amacıyla bir öğretmen evi inşa edeceğiz.

MESLEKİ - TEKNİK ANADOLU LİSESİ VE UYGULAMA OTELİ

Özdil Mahallemizde bulunan ilkokul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dönüştürülecek ve  Yomra Belediyemize ait Özdil Ek Binası tadilatı yapılarak Uygulama Oteli olarak hizmete açacağız.

KENT KİMLİĞİ İLE İLGİLİ PROJELER

CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMASI

Sancak Mahallesi Trabzon Caddesi’nde bulunan binaların cephelerini yenileyip sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasını destekleyerek modern bir görünüme sahip olmalarını sağlayacağız.

KENT MEYDANI

Sancak Mahallesi’nde, Yomra Hükümet Konağı’nın hemen yanında bulunan 19.000 m²’lik arsa üzerine Belediyemize ait olan alanda, alt katında yola cephe dükkanlar bulunan bir kapalı otopark ve üst katında İlçe Tören Alanı, Sosyal Tesisler ve Çocuk Parkı’nın da bulunacağı modern bir kent meydanı oluşturacağız.

KENT PARKI

Sancak Mahallesi’nde planlanan Kent Meydanı’nın yanında, 34.000 m²’lik kamuya ait arsa Kent Parkı olarak inşa edilecektir. Dükkanlar, Türk Hamamı, Kapalı Otopark, Yaya Yürüyüş Yolları, Bisiklet Yolları, Piknik Alanları, Sosyal tesisler, Çocuk Parkı, Mescit, Şadırvan, Basketbol ve Voleybol Sahaları

PAZAR YERİ VE BALIK HALİ

Sancak Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine Yomra Merkez’de, içinde balık halinin de bulunacağı şekilde planlanan kapalı pazar yerini, hem Yomramıza hem de komşu ilçelerin ihtiyaçlarına haftanın yedi günü hizmet verebilecek şekilde ilçemize kazandıracağız.

YENİ EMNİYET BİNASI

Namık Kemal mahallesi üzerinde belirlenmiş konumda inşa edeceğimiz Emniyet Müdürlüğü binamızı Yomra ilçemize kazandıracağız.

KADIN ÜRETİCİLER PAZARI MODERNİZASYONU

Mevcut dönemde bayanlar için yapılan kadın üreticiler pazarı İlçemize yakışır şekilde modernize edip hizmete sunacağız.

YAYA KALDIRIM DÜZENLEMELERİ

Kaşüstü, Sancak, Gürsel ve Namık Kemal Mahallelerimizin tüm kaldırım yapımı, sağlıklaştırma ve aydınlatma imalat işlerini yaparak, ilçemizin yaşam kalitesini yükseltecek ve mahalle sakinlerimizin güvenliği için önemli bir adım atacağız.

DERE KENARLARI DÜZENLEMESİ

Yomra ve İkisu derelerinde daha önce tamamlanmış olan ıslah çalışmalarını bu dönem tesisleştirerek, ilçe sakinlerimizle birlikte turizmin hizmetine sunacağız.

SANAYİ BÖLGESİ

İlçemizin ekonomik büyümesine katkı sağlamak amacıyla yeni bir sanayi bölgesi kurarak iş imkanlarını artıracağız.

ULAŞIM İLE İLGİLİ PROJELER

AHMET ADANUR BULVARI (HASTANE YENİ YOLU)

Sahil yolundan Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Kaşüstü kampüsüne ulaşımı sağlayacak olan 25 metre genişliğindeki duble yolumuz olan Ahmet ADANUR Bulvarı’nı bu dönem içerisinde tamamlayacağız.

MİNİ OTOGAR - AKTARMA MERKEZİ - MİNİBÜS DURAĞI

Şehirler arası ulaşımı sağlayan Otobüsler için Mini-Otagar, Kaşüstü Aile Plajı Bölgesi ve Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesine aktarma merkezi, Yomra-Trabzon minibüs hattı durağı

CADDE VE PARKLANMA DÜZENLEMELERİ

Sancak Mahallesi Trabzon Caddesi üzerinde hatalı parklanmayı ve düzensizliği ortadan kaldırmak için kaldırım ve araç park alanlarını düzenleyerek, trafik düzenini sağlayıp vatandaşların yaşam kalitesini artıracağız.

YAYA - BİSİKLET YOLU

KENT PARKI’mız içerisinde, Kaşüstü Aile Plajı içinde ve mevcut dönemde yapılan sahil güzergahında standartlara uygun bisiklet ve yaya yürüyüş yolları yapacağız.

YOL YAPIM

Mahallelerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, 25 mahallemizin tamamında yol sorunlarını gidermek için asfalt ve beton yol yapımı ve bakımı çalışmalarını tamamlayacağız.

YOMRA GİRİŞ - ÇIKIŞ DÖNEL KAVŞAKLARI

İlçemizin Doğu ve Batı Giriş-Çıkış Kavşak projelerini revize ederek önümüzdeki dönem içerisinde hizmete açacağız.

KAŞÜSTÜ MAHALLESİ KAVŞAK DÜZENLEMELERİ

Kaşüstü Mahallemizin iç yollarını halkımızın rahatlığı ve güvenliği için konumlarına uygun şekilde kavşak düzenlemelerini, aydınlatmalarını ve sinyalizasyonunu planlayarak en kısa sürede tamamlayacağız.

AİLE ÖNCELİKLİ OTOPARK UYGULAMALARI

Kent Meydanı ve Kent Parkı Projelerimizin içerisindeki otoparklarımızda, İlçemizde ilk kez uygulanacak olan AİLE ÖNCELİKLİ OTOPARK uygulamasını başlatacağız.

SOSYAL PROJELER

ÇOCUK PARKLARI

Liman yanında tamamlanmak üzere olan parkımız başta olmak üzere Kent Meydanı , Kent Parkı , Kaşüstü Aile Plajı düzenlemesi ,  Seyir Teraslarımızda çocuklarımıza motor gelişimlerini geliştirici Modern parklar yapacağız.

SOSYAL MEDYA AKADEMİSİ

Günümüz medya araçlarından olan Sosyal Medya mecrasına Uzmanlar yetiştirebilmek için Sosyal Medya Akademisi kuracağız.

BİLİŞİM KAFE

Bilişim teknolojilerinin faydalı kullanımını yaygınlaştırmak, bu teknolojileri doğru, etkin ve pratik bir şekilde kullanımını teşvik etmek ve gençlerimizin yeni teknolojilerle buluşmasına öncülük etmek amacıyla BİLİŞİM KAFE’lerini kuracağız.

MOBİL PLANETARYUM

Gençlerimize gezegenleri, yıldızları, Güneş Sistemi’ni ve diğer gök cisimlerini öğretmek ve göstermek amacıyla mobil planetaryum kuracağız.

DOĞAL ÜRÜNLER KOOPERATİFİ

İlçemizde tarım alanlarında üretilen ürünlerin ve hanelerde işlenebilecek el ürünlerinin üretimini teşvik etmek, geliştirmek ve satışını sağlamak amacıyla Kent Meydanımızın altında oluşturacağımız alanlarda DOĞAL ÜRÜNLER KOOPERATİFİ’NİN kurulmasına öncülük edeceğiz.

HAYAT BOYU EĞİTİM

Engelli kardeşlerimizin günlük yaşamda değişen dünyaya ayak uydurabilmesi, günümüz ihtiyaçlarına uygun bilgi ve beceriye erişebilmesi, problem çözme yeteneklerini geliştirebilmesi ve katma değer sağlayabilmesi için Hayat Boyu Eğitim Merkez’ni açacağız.

VEFA KIRAATHANESİ

En kıymetlilerimiz olan 65 yaş üstü büyüklerimiz için VEFA KIRAATHANE’leri projemizi Kent Meydanı altında oluşturacağımız alanlarda hizmete açacağız.

KİTAP VE OYUNCAK KUMBARA

İlçemizdeki yoğun nüfusun olduğu bölgelerde, artık kullanılmayan kitap ve oyuncakların bırakılabileceği güvenli noktalar oluşturacağız.

KADIN YAŞAM MERKEZİ

Sancak Mahallemizde planladığımız, içerisinde çocuk kreşi, spor salonu, psikolojik danışmanlık hizmeti, kafeterya ve çocuk oyun alanları gibi hizmetleri sunabileceğimiz KADIN YAŞAM MERKEZİ kuracağız.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Yomra’mıza ivme kazandıracak olan YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU’ nu inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

KAMP ALANLARI

Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte doğal ortamlarda rahat ve güvenli bir şekilde keyifli zaman geçirebilecekleri aynı zamanda turizm destinasyonuna büyük katkı sağlayacak KAMP ALANLARI oluşturacağız.

SAHİL İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ

KAŞÜSTÜ PLAJI VE SOSYAL TESİSLER

Vatandaşlarımızın büyük beklentisi olan KAŞÜSTÜ AİLE PLAJI VE SOSYAL TESİLERİ projesini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

İSKELE İMALATLARI

Balık tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği olta balıkçılığının gelişerek artması için sahillerimizde İskeleler kuracağız.

KÖPRÜLÜ AKVARYUM

Kaşüstü Mahallesi sahilinde, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün denizle buluştuğu noktada, yaya yürüyüş yolu üzerinde, alt kısmında akvaryum niteliği olan dekoratif ve turistik amaçlı köprü yapacağız.

Trabzonspor Eski Başkanı Nuri Albayrak'ın acı günü Trabzonspor Eski Başkanı Nuri Albayrak'ın acı günü

ÇEVRE İLE İLGİLİ PROJELER

DOĞALGAZ

DOĞALGAZ çalışmalarını önümüzdeki dönemde KAŞÜSTÜ, SANCAK, GÜRSEL ve NAMIK KEMAL Mahallelerimizde tamamen tamamlayarak şehirleşmiş mahallelerimizde doğalgaz yanmayan tek bir hane kalmaması için çalışacağız.

GES GÜNEŞ ENERJİSİ

Kaynağını hibe programlarından sağlayacağımız GÜNEŞ ENiERJİ SİSTEMLERİ’ni belediyemize kazandırarak yeni dönemde belediyemizin elektrik giderini sıfırlayacağız.