Merkez mahallelerde betonlama, kırsal mahallelerde ise asfaltlama çalışmalarına devam eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortahisar'ın yol standartlarını her geçen gün daha da yükseltiyor.


Ekipler, Akoluk ve Özbirlik mahallelerinde betonlama; 3 Nolu Erdoğdu ve Yeşiltepe mahallelerinde ise eş zamanlı olarak asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. 


beton-1.jpg

GÜZEL NETİCELER ELDE ETTİK



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaz sezonu boyunca yoğun bir şekilde devam eden çalışmalar neticesinde epey bir mesafe kat ettiklerini belirterek, "Geçen dönemde ve yeni dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde yollarımızı büyük ölçüde standartlara uygun hale getirdik. Ekiplerimiz Başkan Yardımcımız Selahattin Çebi'nin koordinesinde olağanüstü bir çabayı ortaya koydular. Ben bir kez daha ekiplerimize ortaya koydukları emekten ve alın terinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Vatandaşlarımıza taahhüdümüz olan "Ortahisar'ın bütün yol sorunlarını çözeceğiz" sözümüz çerçevesinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hem kırsal mahallelerimizde hem de merkez mahallelerimizde en çok şikayet konusu olan yol kesimlerinde yaptığımız çalışmalar sayesinde çok güzel sonuçlar elde ettik. Bir yandan da TELEKOM, elektrik, doğalgaz ve TİSKİ'nin çalışmaları neticesinde bozulan yollarımızda bakım ve onarım çalışmalarımızı ivedilikle yerine getiriyoruz. Bu tür altyapı çalışmalarının olduğu yerleşim yerlerinde, bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, yollarımızın bozulan kısımlarını acil olarak ele alıp düzeltiyoruz. Diğer yandan da muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla hazırladığımız 2019 Yol Programı çerçevesinde mahallerimizde yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Böylece hem ulaşım güvenliğini sağlıyoruz, hem de vatandaşlarımızın ulaşım konforunu daha yükseklere taşıyoruz." diye konuştu. 


beton-2.jpg

BÜTÇEMİZİN ÇOĞUNU YOL ÇALIŞMALARINA AYIRIYORUZ



Bölgede yapılan yol çalışmalarının coğrafi yapıdan ve iklim şartlarından dolayı çok maliyetli olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Bölgemizin iklim yapısı ve coğrafi şartları nedeniyle yollarımızda oluşan bozulmalara da müdahale edip buraları standartlara uygun hale getiriyoruz.  Yollarımızın daha uzun ömürlü olması için; yağmur suyu kanalları, istinat duvarları ve sanat yapılarıyla birlikte ele alarak tam anlamıyla mütekamil yollar inşa ediyoruz. Böylece yollarımız daha uzun ömürlü oluyor, hem de bakım ve onarım maliyetlerini bu şekilde azaltmış oluyoruz. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklim şartları nedeniyle yol çalışmalarımızın epey bir maliyetli olduğunu ve bütçemizin çoğunu bu tür çalışmalara ayırdığımızı belirtmek isterim. Bu sezondan itibaren yaptığımız çalışmalar bize gösteriyor ki, 2019 Yılı Yol Programı çerçevesinde 40 m³ asfalt, 70 m³ beton yol hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız." sözlerine yer verdi.