Birim müdürlüklerinin faaliyetlerinin alfabetik sıraya göre görüşülmesinin ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birim müdürleri kendi faaliyetleriyle ilgili meclis üyelerinin sorularını tek tek cevapladı. 

“GES PROJESİNE DEĞİNDİ”

Faaliyet Raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu, şunları aktardı: “Müzakere ettik ve gördük ki, çok da üzerinde konuşacağımız şeyler yok, sadece yarına dönük yarınlarımıza dönük taleplerimiz var, isteklerimiz var. Şehrimizi görmek istediğimiz, şehrimizde görünmesini istediğimiz bir yönetim şekli var. İnsanlarımızın beklentisine uygun bir talep var. Ben bu duygu ve düşüncelerle performans raporunda olan GES Projesi’nin hayata geçmesini diliyorum. Yaşadığımız afetler bizim buralara da kaynak aktarmak zorunda bıraktı. Faaliyet raporumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

MHP’li meclis üyesi Süleyman Tomaç ise, faaliyet raporunun gayet olumlu bir şekilde hazırlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

BU FAALİYET RAPORU TOZLU RAFLARDA KALMAMALI

CHP Meclis Grup başkanvekili Turgay Şahin ise çok iyi bir faaliyet raporunun hazırlandığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Büyükşehirde buranın faaliyet raporunu örnek verdim. Bu kitabı aldığınız zaman Başkan Genç’in ve ekibinin 2022 yılında Trabzon’da yaptığı işi ben burada bulabilirim. Ben Ahmet Bey’e teşekkür ediyorum, önerilerimizi dikkate aldı. Hiçbir şey de gizlemedi. Şeffaf olarak yaptıklarını buraya koydu. Bu faaliyet raporu burada onaylandıktan sonra tozlu raflara kaldırılmamalı. Bu faaliyet raporu her müdürün önünde durmalı. Burada yapılan önerileri dikkate almalı. Ders çıkarmak için bundan yararlanmalılar. Faaliyet raporunun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

“OLDUKÇA BAŞARILI BULDUM”

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Canım da Ortahisar Belediyesi’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da mali disiplini sağladığına dikkati çekerek,  “Belediyemiz geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında sizlerin sayesinde mali disiplini sağlamıştır. Belediyemizin bütün yönetimini ve siz değerli meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Faaliyet raporumuzda 60 performans göstergesinin 56’sında hedef ve hedefin üzerinde bir performans yakaladık. Bunlardan sadece 4 tanesinde öngörülen hedefin biraz altında bir gerçekleşme var. Bütün itibarıyla faaliyet raporumuzu oldukça başarılı bulduğumu ifade ediyorum. 2019 yılında ‘En Mutlu Şehir Ortahisar’ sloganıyla yola çıkmış bir belediye olarak bugüne kadar kıymetli belediye başkanımız Ahmet Metin Genç’in başkanlığında siz değerli meclis üyelerimizin çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla dört yılı geride bıraktık. Emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2022 Yılı Faaliyet Raporumu’muzun hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

“ŞEFAF DAVRANDIK”

Faaliyet raporuyla ilgili meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hakikaten belediyemiz kurulduğu günden itibaren işimizi samimiyet üzerinde kurgulayarak yapmaya çalıştık. Yapabildiğimizi de yapamadığımızı da aktardık. Halkımızın bize emanet ettiği bütçemizi yönetmekte bütün şeffaflığımızla birlikte davranmaya çalıştık. 2022 yılında kısaca faaliyetlerimizle ilgili bilgi sunmak istiyorum. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlıkçılar Parkımızı hizmete açtık. Yine 10 Ocak’ta Basın Tarihi Müzemizi açtık. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bize devredilen Ortahisar Spor Kompleksimizi hizmete açtık. Çukurçayır’da Doğapark projemizi tamamladık. Yakında hizmete açılacak. Tarihi Hasanpaşa Hamamı’nda restorasyon çalışmalarımız bitti. Dijital Kütüphanemizi hizmete açtık. Özellikle öğrenciler buradan yararlanıyor. Çok güzel bir mekân oldu.” dedi.  Wx

GES İHALE EDİLECEK

Güneş enerji santralinin kurulacağı 45 dönümlük alanın belediyeye tahsisinin bittiğini belirten Başkan Genç, haziran ayında projenin ihale edileceğini ve 2023 yılı Kasım ayında da hizmete gireceğini aktardı.

Başkan Genç, bir meclis üyesinin belediyeye her yıl personel alınmasıyla ilgili de şunları aktardı: “Her yıl yeni ünite açıyoruz. Buna bağlı olarak da personel ihtiyacı doğuyor. Yüzme Havuzumuz, kütüphanelerimiz ve müzelerimizin elaman ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyaçları karşılıyoruz.”

STANDARTLARA UYGUN HALE GELECEK

Altyapı çalışmalarında merkezde çok iyi konumda olduklarını kaydeden Genç, “Epeyce toparladık. Şu anda bitişik mahallelerimizde Aydınlıkevler, Pelitli ve Bahçecik gibi bu alanlarımızda da toparladığımızda sene sonu itibarıyla daha iyi noktaya geleceğiz. Bu çalışmalar tamamlandığında da hem büyükşehir hem de Ortahisar ulaşım standardı hem de cadde sokaklar, kaldırım ve tretuvarlar konusunda da standartlara uygun bir hale gelecek.”

“BELEDİYEMİZİN KREDİBİLİTESİ ÇOK YÜKSEK”

Ortahisar Belediyesi’nin mali tablosuna değinen Başkan Genç, pandemide hiç kredi kullanmadıklarını ve yerel seçimlere kadar olan süreçte de kredi kullanmayı düşünmediklerini dile getirerek şöyle konuştu: “Bütün samimiyetimle söylüyorum bu konuda ihtiyatlı bir şekilde ve mümkün olan en yüksek hassasiyetle birlikte bu bütçeyi yönetmeye çalıştım. Pandemi girdikten sonra dahi kredi kullanmadık. Ankara’dan gidip para buluyoruz. Bakanlarımız bu şehrin evlatları Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Mustafa Varank bize destek oluyor. Biz bugün varız yarın yokuz, yarın burayı devredeceğimiz kişilerin ipotek altında ezilmemesi gerekiyor. Şu anda belediyemiz mütekamil manada çalışıyor. Belediyemizin kredibilitesi çok yüksek. Samimi olarak söylüyorum. Belki de dereceye gireriz bu konuda. Ama buna rağmen yine kredi kullanmak istemiyorum. 199 milyon TL negatif durumumuz var. 79 milyon 900 bin lirada alacağımız var. 112 milyon da paramız var. Yani belediye olarak hem bu seneki projelerimiz hem de GES konusunda finans sıkıntımız yok. Yine kredi kullanmayacağız. Kendi imkân ve kabiliyetiyle beraber ayakları üzerinde durabilen, yürüyebilen bir belediyeyiz. Deprem bölgesinde bütün belediyeler gibi bizim de epeyce çalışmamız oldu. Daha da olacak. Bu yardımlaşma ve dayanışmamızın gereği… Mali durumumuz itibarıyla önemli bir sıkıntımız gözükmüyor.”

Başkan Genç 2002 Faaliyet Raporu’nun hazırlanmasında emeği geçen başta Mali Hizmetler Müdürlüğü olarak birim müdürlerine, belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Yapılan görüşmelerin ardından Ortahisar Belediyesi’nin 2022 Yılı Faaliyet Raporu oybirliğiyle kabul edildi.

thumbnail_Meclis (6)