Ortahisar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursuna kayıtlar başladı. Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kursa öğrenciler, 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi’ne bizzat giderek ya da internet üzerinden e-kurs.meb.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecek.

“ÜLKEMİZİN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE İHTİYACI VAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her yıl yüzlerce öğrencinin Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği üniversiteye hazırlık kurslarından yüksek öğretim kurumlarına yerleştiğini kaydederek şöyle konuştu: “Eğitim söz konusu olunca Ortahisar Belediyesi olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimle ilgili belediyemize gelen bütün talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte düzenlediğimiz kurslarımız da eğitime destek faaliyetlerimizden sadece biri. Her yıl birçok gencimiz kursumuzda aldıkları eğitimle üniversiteye yerleşerek hayata atılma konusunda önemli bir adım atmış oluyorlar. Bu şekilde vatanımız için konusunda uzman, nitelikli bir iş gücünün oluşmasına da katkıda bulunmuş oluyoruz. Bilim ve teknoloji çağında ülkemizin her anlamda nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Dolayısıyla okumak isteyen, bu konuda kararlı ve azimli olan bütün gençlerimiz kurslarımızdan istifade edebilir. Üniversite okumak isteyen bütün gençlerimizi kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz. Kurslarımızda soru kitapçığı, konu anlatımı ve test kitabı gibi her türlü eğitim materyalini ücretsiz olarak öğrencilerimize sağlıyoruz. Diğer yandan çok iyi, deneyimli, her biri kendi branşlarında uzman, nitelikli bir eğitim kadromuz var. Her yıl düzenlediğimiz kurslarımızdan bugüne kadar binlerce öğrenciyi yüksek eğitim programlarına yerleştirdik. İnşallah bu eğitim sezonunda da birçok öğrencimizi yüksek öğretim programlarına yerleştireceğiz.”

Kurslara kayıt olmak isteyen öğrencilerin, e-kurs.meb.gov.tr adresinden girerek, “Öğrenci Girişini” tıklayıp, “Mezun Öğrenci Girişinden”, “T.C Kimlik No” ile E – Devlete giriş yaparak kayıt yaptırabilecekler. İnternet üzerinden kayıt yaptırırken “Trabzon – Ortahisar İlçesi – Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü” seçildikten sonra öğrenciler bölümlerine göre ders tercihi yapabilecek.