İklim koşullarının elverişli olması nedeniyle yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2019 yılı yol çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri aktardı:


"Ortahisar Belediyemiz, 2019 yılı için öngörülen 40 bin ton asfaltlama hedefini aşarak, toplamda 45 967 ton (34130 m.) asfaltlama yaptı. Kuru betonda ise 31.390 m³ (29813 m.) yol çalışması yaptı. Daha önceki beyanatlarımızda çalışmalarımızı sürdürürken, estetiğe ve görünüme dikkat edeceğimizi söylemiştik. Bu çerçevede 1360 m³ (2032 m.) logolu beton duvar, 4.147 m³ taş duvar ile 961 m³ (2806m.) tretuar çalışması yaptık. Ayrıca muhtarlarımızın ve vatandaşların talepleri doğrultusunda 15115 metre yeni yol çalışması,  410.620 metre de yol bakım onarım çalışması gerçekleştirdik. Diğer yandan da mahallelerimizde ihtiyaçlara cevap veremeyen yollarımızda 1400 metre uzunluğunda genişletme çalışması icra ettik.  Çok başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bundan dolayı bir kez daha fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcımız Selahattin Çebi'ye, ekiplerimize ve müdürlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Hakikaten büyük bir özveriyle çalışarak yol programımızı harfiyen uyguladılar. Ve hedeflerimizi de bir ölçüde aştılar. Bu işler ekip işidir. Vatandaşlarla, muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde, koordinasyon içinde olacaksınız. Bizim başarımızın sırrı da bu..."


yol-10.gif
 

Başkan Genç, "Ortahisar'ın bütün yol sorunlarını çözeceğiz" taahhüdü çerçevesinde bugüne kadar geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak ölçüde yollarda çalışma yaptıklarını söyledi. 


"YOL TALEPLERİ İLK SIRADA"
 

Ortahisar'da yol sorunlarını yüzde 95 oranında çözdüklerini belirten Başkan Genç, "Belediyemizin yıllık çalışma programlarını hazırlarken, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bunları şekillendiriyoruz. Öncelik arz eden, aciliyeti olan konuları ivedilikle ele alıp çözüme kavuşturuyoruz. Yol talepleri de bunların başında geliyor. Belediye başkanlığı görevine gelirken 'Ortahisar'ın bütün yol sorunlarını çözeceğiz' diye vatandaşlarımıza taahhüdümüz olmuştu. Bunu da büyük ölçüde gerçekleştirmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Her yıl açıkladığımız yol hedeflerini büyük oranda tutturduk bazen de bu hedefleri aştık. 'Ortahisar'ın bütün yol sorunlarını çözeceğiz' taahhüdümüz çerçevesinde bugüne kadar, geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak ölçüde yollarda çalışmalar yaptık. " diye konuştu.  

yol-7.gif
 

"BÜYÜK DEĞİŞİM VAR" 
 

Yapılan çalışmalar neticesinde kırsal mahallelerde büyük bir değişim yaşandığını ve vatandaşların da yol çalışmalarından son derece memnun kaldığını belirten Başkan Genç, "Yol hedeflerimizi yerine getirmek için hem kırsal hem de merkez mahallelerimizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ve sürdürüyoruz. Bu kapsamda sadece asfalt anlamında değil, kuru beton ve yaş beton çalışmalarımızda da epeyce bir ilerleme kaydettik. Diğer yandan kırsal mahallelerimizi çeşitli vesilelerle ziyaret ettiğimiz zaman vatandaşlarımızın yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğunu gözlemliyoruz. Bu da bizi daha çok gayret etme yönünde oldukça motive ediyor. Kırsal mahallelerimize gittiğiniz zaman yapılan çalışmalar hemen fark ediliyor. Görevde bulunduğumuz süre içinde hem kırsalda hem merkez mahallelerimizde yaptığımız proje ve hizmetlerle büyük değişimler yaşandı. Bunu hem yöre halkı söylüyor hem de biz buraların eski ve yeni halini bildiğimizden dolayı da bizzat müşahede ediyoruz." diye konuştu.