Ortahisar Kent Konseyi, 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de katıldığı genel kurulda tek aday olarak gösterilen Önder Taşan yeni Ortahisar Kent Konseyi Başkanı oldu. 
 

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar'ın gelecek vizyonuyla ilgili politikaların oluşturulması noktasında kent konseyinin kararlarının hayati önem taşıdığını söyledi.

kurul-4.gif

Başkan Genç, "Şu anda seçilecek olan üçüncü dönem başkanlığımızla birinci dönemde olduğu gibi şevkle çalışacağız. Her ne kadar halk tarafından doğrudan yetkilendirilmiş olmasa bile kendi iç organı marifetiyle icra yetkisini almış ise de ortak amaç hemşerilerimizin mutluluğu olduğuna göre şehrimizi bütün kesimleriyle beraber oluşan ortak iradeyi yansıtmanın şehir adına çok önemli olduğunu müşahede etmiş durumdayız. Aynı anlayışla da inşallah devam edeceğim. Bir örnek vermek gerekirse 25. kez bizler gibi seçilmiş olan muhtarlarımızla bir araya geldik. Sivil toplum örgütlerimizle sayısız toplantı yaptık ve yapacağız. Hepimizin ortak amacı daha yaşanabilir bir Trabzon olduğuna göre aynı anlayışla görevimizi sürdüreceğiz. Tabi ki, şehrimizin sorunları var. Meselelerimiz var, bekleyen sorunlarımız var... Şehrimizin kültürel, sanatsal unvanı var. Bu şehir, kadim bir şehir... Son yıllarda gelişen turizm trendine uygun olarak şehrimizin ekonomisini yukarıya taşıyacak alanlarımız var. Şehrimizin gelecek vizyonuyla ilgili politikalarımızı oluşturmamız lazım. Bu manada çok kıymetli bir kent konseyimiz var." diye konuştu. 
 

Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Önder Taşan ise konuşmasında Ortahisar'ın tarihi,  kültürel, doğal bütün değerlerine sahip çıkacaklarına dikkat çekerek, "İlçemiz için projeler üreterek belediyemize katkıda bulunacağız. İnsan ilişkilerinin, çevre bilincinin, sosyal yaşantının en üst düzeyde gerçekleştirildiği bir kent olmak istiyoruz. Bütün STK’larla koordinasyon içinde hareket edeceğiz. Kent konseyi olarak tespitlerimizi yaptıktan sonra bunları Ortahisar Belediyemize bir rapor halinde sunacağız. Bugün burada görev alacak kadın, engelliler, gençlik meclislerimizle hep beraber çalışacağız. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Hepinize olağan kongremize geldiğiniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.