Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Kızılay Trabzon Şubesi arasında ihtiyaç sahibi vatandaşların, dezavantajlı çocuk ve gençler ile yetimlerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak işbirliği protokolü imzalandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Kızılay Trabzon Şubesi Başkanı Dr. Oğuz Kara’nın imzaladığı protokol 30 Mart 2024 yılına kadar geçerli olacak. Protokol kapsamında Ortahisar Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Hisar-Ay yardım merkezinin adı Hisar-Ay Ortahisar Belediyesi ve Kızılay Trabzon Şubesi şeklinde olacak.  

“YURTİÇİNE VE YURTDIŞINA YARDIM ELİ UZATIYOR”

Türkiye’de ilk defa Kızılay ile bir belediye arasında ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik işbirliği protokolünün imzalandığını belirten Başkan Genç, “Kızılay 150 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle ülkemizde en güvenilir yardım kuruluşlarından bir tanesi... Hem yurt dışında, hem yurt içinde özellikle yardıma muhtaç Afrika ülkelerinde çok güzel faaliyetler icra ediyorlar. Doğal afetler, savaşlar, iç çatışmaların ve fakirliğin yaşandığı her coğrafyaya yardım elini uzatıyorlar. Şimdi de yaptığımız protokol çerçevesinde çok güzide bir kurumumuz olan Kızılayımızla ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması için işbirliği yapacağız. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

Kızılay Trabzon Şubesi Başkanı Dr. Oğuz Kara ise sosyal yardımlarda her zaman bir adım önde olan Ortahisar Belediyesi ile böyle bir protokole imza atmaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek, Başkan Genç’e teşekkür etti. 

Yardım merkezinden yardım talep eden kişiler Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne veya Kızılay Trabzon Şubesine müracaat ederek sisteme kaydını yaptıracak. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kızılay Trabzon Şubesi tarafından gerekli araştırma ve inceleme yapıldıktan sonra, ihtiyaçlı olduğu tespit edilen kişiler yardım merkezine yönlendirilecek. Merkezde Ortahisar Belediyesinden 4 personel ile Kızılay’dan 2 personel görev yapacak. Yapılan çalışmaların denetim, izleme ve değerlendirilmesi Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülecek. 

Protokol kapsamında ihtiyaç sahipleri Ortahisar’ın hayata geçirdiği Hisar-Ay Yardım Merkezi’nden gıda, giyim, tekstil ürünleri (yatak, yorgan, battaniye, halı, nevresim takımı vb.) ev eşyası (koltuk, kanepe, beyaz eşya, soba, öğrenci çalışma masası vb.) ve yakacak yardımı alabilecek.