Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelli vatandaşların kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak istihdamlarına katkı sağlamak için EKPSS Kursu düzenlediklerini söyledi.

Engelli vatandaşların iş ya da meslek sahibi olmasını önemsediğini kaydeden Başkan Genç, "Bu kurs bizim engellilere yönelik olarak yürüttüğümüz nice projelerden bir tanesi. Engelli kardeşlerimizin istihdamına katkı sağlamayı ve onların meslek sahibi olmasını, bir iş ya da meşgaleyi öğrenmesini çok önemsiyoruz. Bu anlamda engelli kardeşlerimizin ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak, kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilmeleri için açtığımız meslek edindirme ve sanat kurslarımız da eğitim gören çok sayıda engelli kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimiz ilgi alanlarıyla ilgili sertifika alarak kalifiye eleman olarak özel sektörde çalışma imkanı buluyor ya da kendi işini kuruyor. Diğer yandan her sene açtığımız EKPSS kursundan çok sayıda engelli kardeşimiz EKPSS sınavına girerek devlet memuru olmaya hak kazanıyor. Bu kurslar memur olmak isteyen engelli kardeşlerimiz için; bir fırsat ve aynı zamanda bir şanstır. Bu anlamda devlet memuru olmak isteyen bütün kardeşlerimizi bu kurslarımıza kayıt olmaya çağırıyoruz." diye konuştu. 


1-3.gif
 

KAYITLAR, SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE
 

EKPSS Hazırlık Kursu, 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na kadar eğitime devam edecek. EKPSS sınavına hazırlanmak isteyen bütün vatandaşlar kursa kayıt yaptırabiliyor.  
 

Ortahisar Belediyesi  Kurs Merkezi'nde açılan kurs cuma, cumartesi ve pazar günlerinde saat 16.30 ile 19.30 arasında eğitim yapacak. Engelli vatandaşlar  2-31 Ocak 2020 tarihleri arasında kursa kayıt yaptırabilecek. Kurs, 7 Şubat 2020 tarihinde eğitime başlayacak. Kursa kayıt yaptırmak isteyenler Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nde kayıtlarını yaptırabilecekler.