Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ‘Yaz Futbol Okulu’ 24 Haziran Cuma günü başlayacak. 8-12 yaş grubu çocukların kayıt yaptırabileceği ‘Yaz Futbol Okulu’ 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Okula kayıt yaptırmak isteyenler çocuklar 24 Haziran tarihine kadar kimlik bilgileriyle birlikte Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurularını yapabilecek. Okula kayıt yaptıran çocuklar antrenmanlarını görevli antrenörler eşliğinde ASKF Tesisleri’nde yapacak.

“SPORTİF FAALİYETLERE YÖNELMELERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle değerlendirmesini sağlamak için her yıl ‘Yaz Futbol Okulu’ düzenlediklerini dile getirdi. Spor şehri Trabzon’da genç yetenekleri futbola kazandırmak için Yaz Futbol Okulu’nun önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Çocuklarımız çok yoğun bir eğitim ve öğretim sezonunu geride bıraktı. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak ve zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri için sosyal ve sportif faaliyetlere yönelmeleri çok önemli. Bunun bilinciyle hareket eden Ortahisar Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği fakat kovid-19 salgını nedeniyle iki yıl ara verdiği Yaz Futbol Okulu’nu bu sene tekrar açıyor.” dedi.

 “ÇOCUKLAR İÇİN SOSYALLEŞME FIRSATI”

Sporun çocukların fiziksel ve ruhsal gelişmelerinde çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Futbola ilgi duyan, yeteneği olan ve futbolda kendini geliştirmek isteyen çocuklarımızı okulumuza kayıt yaptırmaya davet ediyorum. Bu şekilde çocuklarımız boş zamanlarını spor yaparak değerlendirecekler, hem de yeni arkadaşlar edinerek daha da sosyalleşmeleri için bir fırsatları olacak. Diğer yandan da boş zamanlarını kötü alışkanlıklardan uzak durarak verimli bir şekilde geçirmiş olacaklar.” diye konuştu.

görsel1 (2)