Meclis oturumunda, Meclis KatipÜyeliğine, Encümen Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. 

Yapılan müzakereler sonucu Meclis Katip Üyeliğine Semih Bulutoğlu, Encümen Komisyonu’na Hayati Yavuz, Hayrullah Baytar, Mustafa Yaylalı; İmar Komisyonu’na Faruk Kanca, Enis Ramazanoğlu, Hüseyin Yılmaz, Cüneyt Zorlu, Ayşe Kabadayı; Plan ve Bütçe Komisyonu’na Hasan Yılmaz, Hüseyin Canım, Nihat Akyüz, Oktay Söğüt, Ümit Akbaytürk; Kültür, Çevre, Temizlik ve Spor Komisyonu’na Ahmet Sarıalioğlu, Behlül Karakaş, Şener Kibar, Ertuğrul Akbulut, Semih Bulutoğlu; Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na Hacer Öztürk, Nusret Onur, Birgül Boğuşlu, Berrin Erkuloğlu, Ayşe Kabadayı seçildi. 

Asrın felâketini yaşayan Adıyaman şehri ile yaraların sarılması için kardeş kent ilişkisi kurulmasıyla ilgili madde müzakere edilerek oybirliğiyle kabul edildi. 

Meclis oturumunda ayrıca, 22-28 Mart 2023 tarihleri arasında ABD’de düzenlenen dünya genelinden 28 takımın katılımıyla gerçekleşen ülkelerin mühendislik açısından dizayn, mekanik, yazılım ve elektronik alanlarında boy gösterdiği 13. RoboBoat 2023 Elektrikli Otonom Su Üstü Araç Yarışması’na katılarak dünya ikinciliğini elde eden Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden, Ortahisar CreatinyRoboTeam üyeleri de yarışmayla ilgili açıklamada bulundu. 

Takım Kaptanı Gemi Mühendisliği öğrencisi Ceren Yedican takımın ABD’deki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek veren, başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere, Trabzon Valiliği, BTM Teknik, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Fındık ve Mamülleri İhracatçıları Birliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Gemi Mühendisleri Odası ile Trabzon’daki çalışmaları sırasında kendilerine yardımcı olan 100. yıl balıkçı barınaklarındaki Ali Turhal’a da teşekkür etti.

Milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa eden MHP’li üye Abdurrahman Kınalı’nın yerine AK Parti yedek üyelerinden Osman İsaoğlu geldi. Başkan Genç, Abdurrahman Kınalı’ya adaylık sürecinde başarılar dileyerek, hizmetlerinden ötürü plaket takdim etti.
7A41B7CE-5A4E-4762-AA59-A8D923343354

8988E156-8480-4DF9-9A25-D7783666DD9F