Meclis oturumu, 2019 yılının  aralık ayının faaliyetlerini kapsayan sunumla başladı. Meclis gündemine geçilmeden önce Başkan Genç, siyasi partilerin temsilcilerine söz hakkı verdi. Söz alan MHP'li meclis üyesi Süleyman Tomaç ile İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Başkan Genç'e bugüne kadar ortaya koyduğu demokratik ve katılımcı yönetim anlayışından dolayı teşekkür etti.

DENETİM KOMİSYONU'NA ÜYE SEÇİLDİ

Meclis oturumunda gündem maddesi olarak görüşülen Denetim Komisyonu'na üye seçimiyle ilgili madde kapalı oylama usulüyle gerçekleştirildi. Meclis oturumunu yöneten Başkan Genç, Denetim Komisyonu'nu daha demokratik olması ve her görüşün temsil edilmesi için geleneksel olarak bugüne kadar 5 üyeden müteşekkil olarak oluşturduklarını söyledi. 

Yapılan oylamada Denetim Komisyonu'na AK Parti'den Hayati Yavuz, Hasan Yılmaz ve Tahsin Bayrak ile CHP'den Oktay Söğüt, MHP'den ise Ümit Akbaytürk seçildi.

Meclise gündem maddesi olarak gelen ağustos ayının meclis tatil ayı olarak belirlenmesiyle ilgili madde de görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.